Det tikker mot vinter

Vi har ikke lenger midnatssol, det er en stund siden graderstokken viste over tosifret og kokkene har begynt å feite opp maten så vi har litt å gå på når vinteren slår inn for fult. Og på toppen så måtte sjefskokken bli minnet på alle tegnene vi har fått på at det har vært sommer på øya, da hun påsto at vi ikke hadde hatt sommer.

Vi har da hatt sommer. Vi har grillet, og spist grillmaten ute. Vi har stampa når det var sol og ikke tåke. Vi har sola oss, noen til- og med naken. Vi har fått fregner på tur, noen har også blitt solbrente. Fuglene har vært hær, men nå har de aller fleste dratt sørover. Med andre ord så har vi hatt sommer her på 74.3grader nord, og nå tikker det mot mørkere og kaldere tider.

Blir ikke mer sommer enn dette!

En overgang som kan være tøff for noen, og ikke fult så tøff for andre. Dog så kan det ikke være uten grunn at Jokke synger om den kalde, fine tida. Selv om vinteren nok er nærmere en man tror, og at vi ikke har vår i Nord, så kan vi ikke glemme tiden mellom sommer og vinter. Høsten i Nord kan være kjip, mørk og kald. En kan ikke glemme at det er kontrastene ved de forskjellige årstidene som gjør at vi setter ekstra pris på de første solstrålene, eller når skogen fylles med farger. Nå er det lite skog på Bjørnøya, så det blir vell neppe ut å plukke blader som skal presses. Likevell merkes det at vi nå går inn mot en mørkere hverdag om det er lov å si.

Innbyggerne av Bjørnøya har nå spart og spinket alt av innendørsprosjekter siden vi kom i slutten av mai. Slik at vi skal ha en litt mer behagelig høst, når været kanskje tilsier at det er tid for å fyre i peisen og drikke kakao. Vi har rett og slett gjort oss høstklare. Da vi har fått bestilt opp akrylmaling, strikketøyet er funnet frem og stedlig leder maser om at vi skal ha quiz på fredager.

NB Dog ikke om han er på tur på en fredag, da blir det selvsagt utsatt til han er hjemme igjen.

Det blir antagelig nok inne-dager etterhvert, men en må ikke glemme å dra ut å kjenne på været. Det er trossalt bedre med varm kakao om du har vært ute og blitt kald, våt og sliten. Hvem tar rebusen ovenfor?

Det har blitt bestilt en haug med diverse hobbyartikler slik at vi skal takle overgangen mot vinter bedre.

Vi skal selfølgelig ikke slutte å være utendørs bare fordi kalenderen viser straks september og dagene blir kortere. Å neida du, vi har en haug med små å store prosjekter som må gjøres før, men helst siden(?). Blant annet ligger det en lang stokk inne i hangaren, med et hull i bunnen. Hva kan dette bli montro?

På bildet ovenfor er det fyrt i varmestova, eller badstua som den også blir kalt. Denne blir nok god å ha utover vinteren når det blir gyselig vær. Ryktes at denne er varm ganske kvikt om rette fyrbøteren er blitt hyret inn.

Glad og fornøyd strikker

Selv om strikketøyet er funnet frem, så har undertegnede fått strengt beskjed om å ikke gi ut forventninger om at strikkerne på huset kommer hjem med noe genser. Dog så er det en fryd å se gamle håndverkstradisjoner bli tatt vare på av den yngre garde, og selv om det må rekkes opp et par ganger før vi får se resultatet, så handler det vell om reisen langs strikkemekka og la tankene fare utover de syv hav? Hva vet vell undertegende om strikking? Særs lite, men er glad i ullgensere.

Sommerminner
En sommerkveld i solveggen, klassisk sommer!

1 tanke om “Det tikker mot vinter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.