«Hvis du ikke kan uttale det, ikke spis det.»

Vell om en skulle gått ut i fra det ordtaket er det nok mange som ville forlatt matbordet sulten. Heldigvis, følger vi ikke disse ordene på ishavet. Jeg har tidligere nevnt våre eminente kokker, som gjør en super jobb med å holde oss mette, sunne og fornøyde. Så hva er det egentlig vi får i oss? La oss gjøre et lite dykk inn i matverdenen på Bjørnøya, la meg vise deg hvor godt vi har det på ishavet.

Det ble i lange tider forsket på surdeigskultur for å finne den riktige, og til tider kunne det se ut som om det var en egen sivilisasjon nedi i prøverøret. Etter mang en forsøk spises det deilige ferske surdeig stort sett hver eneste dag.

«Min svakhet har alltid vært mat og menn – i den rekkefølgen.» – Dolly Parton

Selv den nokså kjente og kjære Dolly Parton var matglad, og om hun hadde tilbrakt en stund på Bjørnøya, kan det tenkes at hun etterhvert ville ha endret standpunkt? For noen ganger går det litt over stokk og stein, og det føles ut som om det eneste vi gjør er å spise, en har frokost, lunsj 15-kaffen og middag. Og i blant så slår kokkene på stortromma å smeller til med dessert i tillegg. Så vi lider ingen nød på matfronten hva angår verken mengde eller smak.

«Det eneste jeg liker bedre enn å snakke om mat, er å spise.» – John Waters (Amerikansk filmskaper.)

«Spis aldri mer enn det du klarer å løfte.» – Miss Piggy (The Muppet Show)

Det er få retter som blir nevnt med navn i denne oppdateringen på bloggen, da undertegnede verken evner å uttale navnet og ikke ei heller husker hva navnet var. Så om dere er noen kyndige folk der ute som kan fortelle meg hva vi har putta i oss, vanker det heder og ære til den eller de. Kanskje til og med på Bjørnøyablogg «wall of fame»

Fornøyd gjeng etter å ha spist seg gode å mette på hjemmelaget fiskegrateng. Undertegnede har ikke lov å si at noens fiskegrateng er bedre enn mor sin, men kan si at noen er sabla flink å lage fiskegrateng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.