YUKON 7ÅR!!!!! :-)

Yukon på tur foto: CHG

Idag 26 januar blei godgutten vår – Yukon 7 år @ voff voff !!

Han har og fått seg en flonkende ny tursele som er på, men om han er like fornøgd som oss…. vel .. dei som veit.. dei veit hehe

Yukon fekk og uventa bursdagsbesøk av en nydelig liten luring på plutselig dukka opp på stasjonen på førmiddagen. En stor og flott Polarrev!! De er lenge sida det har vert besøk av her nede ved stasjon. Vindretninga var til revens fordel, heldigvis! Så hundane sjøl veit ikkje att det har vert besøk.. Reven gnafsa i seg noke hundefôr som var blåst bortover bakken bak hundehuset til Yukon, før den stakk avgårde.

Vi har observert masse revespor her på øya , så vi møter nokk på fleire slike vesen utover sesongen 🙂

Polarrev på bursdagsbesøk ,knappe 4-5 meter fra huset foto: CHG

Storslått besøk

De som har vært på ishavet kjenner spenningen når forsyningsbåten har forlatt havnen på fastlandsnorge og tøffer seg nordover. Ut av vinduet blir horisonten finkjemmet for noe som kan ligne på en båt. Kanskje kommer båten i dag, kanskje i morgen. Den som lever får se.

En nydelig morgen farget av solen som fortsatt ligger under horisonten kommer et oppkall på radioen. Det utveksles litt informasjon, det koordineres noen detaljer. Men budskapet er klinkende klart for radiovakten – Det er båtanløp

Hele besetningen er på kort tid i sving. Noen må ned på kaia for å losse varer fra sjøbjørn over til traktoren. Noen forblir på stasjonen for å ta imot varene og sette kjølevarer på kjøl, og frysevarer på frys. Vell vitende at når lossing er unnagjort venter det taco med knasende ferske grønnsaker og bær til desert. Motivasjon og innsats er upåklagelig.

Noen gjester tok også turen innom øya. Med fyr i badstua og en nå mørk blå himmel farget av nordlys lå alt til rette for å innlemme nye medlemer i nøgenbadeforeningen. Gjestene fikk også varm eplekake og en snartur innom velferdsbutikken hvor blant annet diplomer ble utdelt. Og plutselig, like fort som de var kommet, var de også reist avgårde igjen. Overstimulert av sosial omgang, kan besetningen sette seg tilbake og la roen på ishavet senke seg

Årets første skitur :-)

Da begjynner det blir lysere dager og besetninga på stasjonen kjenner det rykker i turfoten, so da er det bare spenne skia på og komme seg ut på tur når været tillater det. Dei fleste av besetninga har vert ute på skitur siste uka, da vi har hatt bra snødekke, men litt småstein her og der må en regne med i landskapet her på øya.

På tur til Tunheim foto:CHG

Fra stasjonen til Bjørnehiet er det ca 7km en vei. Som tar ca 1 1/2 -2 timer gå.

Velferdshytta – Bjørnehiet (Gamle dynamittlageret til Gruvebyen Tunheim ) foto: CHG
Rampen Ymer er ALLTID klar for en tur 🙂 Yukon var også med (mangler bilde..) foto: CHG

Julebesøk fra Svalbard

Da har vi hatt ett kjapt julebesøk fra Svalbard av Sysselmester, Prest, Piloter med følge på totalt 12 stk! Bursdagsbarnet ,Kjøkkensjef Bjørn Ove diska opp med deilig koldtbord, biffgryte og heimelaga karamellpudding. Nam Nam! Etterfulgt av Andakt og julesang i dagligstua , der vi har pynta til jul og gjort det skikkelig koselig 🙂

Besetningsbytte

Overlapp og besetningsbytte er vell overstått, og ny besetning har uten større utfordringer sklidd inn i egne turnuser og vakter. Årets besetning er, som det ofte er, en god blanding av kjente og kjære ishavsveteraner og nytt og jomfruelig ishavsfolk.

Hverdagen som nå forespeiler seg for den enkelte er tatt imot med spenning og kjærkommenhet. Allerede samme dag som sommerbesetningen forlot øya inntraff det første uværet. Det ble målt liten storm fra nord og sjøvannet sto langt inn på land. Alle glassflater har siden hatt en naturlig frostet/saltet finnish.

Men Bjørnøya har også i løpet av den siste tiden gitt en liten smakebit av sin godværsside med både nordlys og stjerneklar himmel. Og når vinden løyet, tok det ikke lang tid før stampen ble fylt med vann, mennesker og gode samtaler.

Så til tross for mørketiden ser besetningen lyst på kommende vinter. Det er mang en store og små øyeblikk å se frem til de neste ukene, og det snakkes varmt om når solen omsider skal komme og naturen kan vise frem det som nå skjuler seg i tussmørket.

Men frem til da skal vi kose oss i mørket, enten det er inne i varmen eller ute i været.