Fortsatt vinter

Her hakkes det ut trappetrinn i isen nede på kaia i forbindelse med levering av varer tidligere i mars.

Stormflagget har blitt tatt i bruk ved flere anledninger i løpet av mars. Kanskje det får ligge litt lenger nå som april er igang og påsken står for tur?

BØFF

Den årlige filmfestivalen er igang. Det har av naturlige grunner ikke vært korona-restriksjoner, men det er verdt å nevne at noe av programmet måtte flyttes grunnet hysterisk klart og fint vær.

Ettersom BØFF er en av de større festivalene her på Bjørnøya er det helt nødvendig med frivillige. Her er prosjektøren i sving.

Festivalbånd er nødvendig for å sikre at ikke noen bruker fjorårets billett eller handler på svartebørsen.

Oppussing

Radiorommet har fått seg et lite løft. Støyende utstyr står nå lydløst bak en vegg som på mesterlig vis er satt opp av lokal arbeidskraft, sofakroken har fått noen strøk med maling og lenestolen står makelig til. Det er med andre ord slett ikke verst å sitte vakt her ute på Ishavet.

Bjørn på Bjørnøya

Isen har den siste tiden omsluttet Bjørnøya og gjort det farbart for bjørn. To-tre stykker  besøkte øya et par dager før de igjen labbet nordover.

populært besøk lokker alle ut i det klare været som også har meldt sin ankomst.

Trofast isbjørnvakt

Forsyninger

Kystvakta har vært innom med forsyninger til stasjonen. Heldigvis var havna isfri slik at lossing med lettbåt var mulig. Det har vært tomt for egg og friske grønnsaker så dette var et kjærkomment besøk

 

Før…….

…..Og etter