Sommerbåten

Sesongens høydepunkt for noen, sesongens travleste dag for andre. Jepp, sommerbåten har vært her og levert varer, gods og fuel. De høye kvinner og herrer fra Meterologisk institutt var med båten, både for å se til at vi har det bra og trives, men også for å hjelpe til med lossing og lasting i anledning sesongens hovedforsyning. Kranen var i flittig bruk sammen med et par traktorer og stort sett alle ledige hender på øya var satt til verks for å få sjaua unna hva enn som kom i land.

SOMMERBÅTEN!!
Stedfortredende postmester

Post og pakker som skal sendes til kjære og nære, og muligens noen fjerne. En siste inspeksjon fra stedfortredende postmester, før de kan bli sendt avgårde. For det er som fiskerkona som står å speider ytterst på Moloen i Svolvær, så venter de hjemme på en eller annen form for livstegn. Om ikke annet så er det alltids trivelig å få noe annet en regninger i postkassa. Så her sendes det flust, men jeg sier ikke hva. Det får være en overraskelse til de som har fått brev og pakker i posten.


Slangebærere

I forkant måtte vi legge ut dieselslangen i fjærsteinan slik at vi lett kunne koble oss på slangen som kom i fra båten. Vi fikk omlag 180 kubikk med diesel, noe som krevde en god del tid og noen som måtte passe på inne i dieselbygget. Her skulle det peiles, slik at tankene ikke ble overfylte. La oss bare si det sånn at enkelte enda lukter diesel.

For å få koblet sammen slangene, dras slangen fra en trommel på båten, inn mot land ved hjelp av Sjøbjørnen, til det er så grunt at den ikke kan gå lenger inn i fjæra før den får sand og skjit inn i vannjeten. Så da må kastelina knytes til slangen, og kastes inn mot land for så å bli halt på land av oss landkrabbene og deretter koblet sammen med vår slange i fra fuelbygget.

Søppel og annet gods som skal tilbake til fastlandet

(prostaglandin E1) is associated with broad efficacy and generic viagra online possible should be considered prior to initiating therapy..

.

Det var ikke bare vi som fikk ting og tang, for når en er ute i ishavet har en ikke mulighet for å dra på den lokale miljøstasjonen når det hoper seg opp med søppel og overflødige gjenstander. Dette må lagres til sommerbåten kommer, og sendes til fastlandet med den . Så nå er spilojle, brusbokser, plastikk og en hel haug med annet gods sendt avgårde.

Den gjennomsnittlige leser har kanskje fått med seg innlegget om ARM-Comble, som vi har montert ned, og pakket og gjort klart for å returneres? Vell det skal da ikke stå her å råtne når det ikke brukes, så da sendes det sørover. Eller rettere sagt sør også over dammen til der cowboyene og indianere levde. Landet som visstnok Christopher Columbus oppdaget, men som Leiv Eriksson skal ha vært noen hundre år tidligere, nemlig USA.

Sjøbjørnen ble flittig brukt
Smil, det er sol

De kom, de losset, de dro.

Hele seansen var gjort på omlag 37timer, det ble to lange dager både for oss i besetningen og også de hjelpsomme og staute kystvoktere som bidro med lossing fra Kystvaktskipet og ombord i sjøbjørnene.

Uvisst på hvor mange turer sjøbjørnene fartet frem og tilbake fra båten og inn til Herwighavna, hvor kranen sto klar til å få de tyngste objektene på land. La oss bare si at det ble nok kjøring av både kran, sjøbjørn og traktor for å få det hele gjevet.


Fuelslangen på tur inn til land
Målesjefen med peilepinnen.

Ishavskongen sjøl, var på sitt siste ishavstokt, og skal gi fra seg tronen etter lang og tro tjeneste. Noen sier han fant opp ishavet, mens andre sier at både Ægir, Neptun og Poseidon viker når denne karen kommer i deres retning. De har til og med kalt opp en fugl etter han. Storejo(n), som i følge Norsk polarinstitutt har tatt over hekkeplassene til en del andre fugler, blant annet så er havhesten truet. Andre sier han har holdt ishavsboerne i ørene, men samtidig gitt frihet under ansvar. Uansett hva som måtte sies, etter 25års tjeneste, så fortjener en å bli hedret.

For å hedre ishavskongen ble kanonen bært ut på brinken, og salutten ble sendt utover havet, da sjøbjørnen var på tur ut til kystvaktskipet. Hele 3 ganger ble det smelt. Hvorvidt han fikk med seg at det var til ære for ham får han vell først bekreftet nå.

Klar for salutt!

Så nå kan vi endelig nyte litt fersk melk, juice og frukt. Vi har fått alskens pakker fra fastlandet, både bursdagsgaver, hverdagsgaver til oss selv (fra oss selv?), og en haug med forbruksvarer som batteri, tusj og a4ark.

Vi takker både KV Harstad for forrykende innsats og hjelp av lasting og lossing, fuelslanger til og fra land. Så må vi gi et stort takk til gjengen fra Meterologisk institutt, som sto på kaia, krana og sjaua i regnværet. Til slutt takker vi ishavskongen, og ønsker den påtroppende lykke til!

1 tanke om “Sommerbåten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.