Aktivitesøya

En kan si mye om Bjørnøya, den ligger fandenivolsk langt nord, det er bare steinrøys også er det tåke hele tiden. Å på toppen av det hele, bor det bare gamle sære mennesker som ser på skyer der.

Tåke nå igjen?

Dette stemmer ganske bra, men det er mer enn vandring i tåke en kan drive på med. Øya er et eldorado om en liker å være ute

Direct Treatment Interventions sildenafil dosage combinations of these factors..

. Et paradis for friluftsfolket, med 6 velferdshytter en kan dra til, det ligger båter ved noen av vannene og vi har fiskestenger tilgjengelig. Vi har antakelig 1746 kikkerter på stasjonen, så om en vil ta en titt på fugler er det fult mulig å dra sørover til fuglefjellene, som vistnok skal være en av de største sjøfuglkoloniene i verden. Så når en først skal være på øya i 6 måneder, så må en jo ta turen dit. Og det helst før fuglene drar sørover.

Kapp Levin, en av 6 hytter vi har tilgjengelig.
Den som lever får se

Ellers er det en haug med små klipper, skrenter og høyder, hvor det er mulig å bedrive med buldring. Altså klatring i lave høyder, bare et par meter over bakken, med en type madrass under som skal dempe fallet. Vi har også en liten innendørsvegg, om været tilsier at du bør bedrive apekatt-aktiviteten inne .

Buldring nedenfor Gravodden

Har jeg nevnt alle fiskevannene? Det finnes alt fra små pytter til større vann. I disse vannene lever kun en bestemt type fisk, nemlig den artiske røya. Dette er en morsom rakker å dra på jakt etter. Med raske sveiv, så stopp, så litt raskt igjen. Røya napper til, og det gjør du også. Før du vet ordet av det, er det en heftig kamp i vannkanten. Hvem går seirende ut? Vell du får leve i spenningen, men la oss bare si at å fiske på Bjørnøya er ikke helt det samme som å fiske på fastlandet. Det er litt som å bare dra å hente det en vil.

Så er det jo dette såkalte ishavet, som vi prater mye om. Og når det er relativt flatt og det er god sikt, så kan vi spørre chiefen pent om han kan sette ut båten, så en kan dra på eventyr med den. Utforske og se øya fra et litt annet perspektiv enn vi er vant til. Eventuelt om en syns røye-bette er dårlig kan en alltids dra på havet for å dra litt torsk ombord i båten.

Klar for tur!
Husk å dokumenter!

Om du er virkelig glad i havet og bølgene, så kan en prøve seg på surfing. Det finnes ikke utstyr til dette på øya så vidt meg bekjent, men vet at folk har surfet i omegn før. Vet dog ikke hvor en kan surfe, men muligheten er der!

Vi har også fjell, eller hauger og knauser som undertegende ville ha sagt, slik at det er fult mulig å ta seg en topptur eller tre. Om været tillater deg det da, for selv om det ikke finnes dårlig vær bare dårlige klær. Er det ikke noe særlig å vase rundt omkring på disse knausene i tåke og dårlig sikt. Om du er ekstremt gira kan du få et snøbrett sendt i posten og jage siste snøen før den ble borte. Om du kommer hit for vintersesongen er det fult mulig å gå topturer på ski, og det finnes relativt bratte områder en kan ha en kort men gøy nedkjøring.

Langt nok å falle!
En som er klar for å jage etter snøen, for sesongens kanskje siste snowboardtur(?)

En kan løpe rundt omkring på stasjonsområdet for litt utendørs trim. Her kan en variere mellom runder rundt stasjonen, ned til havna og opp til trappa. Eller bare teste toppfarten (på sparkesykkelen) i isbjørngangen. Hundene trenger oppmerksomhet, turer og mye kos. En kan leke med Yukon i timesvis, han går aldri lei. Til og med Laban kan være en skøyer i blant, se bare når du går inn i hundebua for å hente seletøy og bånd. Da er Laban som en valp igjen. Hopper og spretter som bare det. Det finnes visstnok en slede, så om en er tålmodig kan en prøve å få en sledetur med hundene. Det skal sies at hundene kanskje ikke er best i klassen når det kommer til trekking av slede, dette tar de dog igjen med godt humør.

Kosemose!

Om du tenker at det er fint å gi noe tilbake til naturen kan en alltids dra med seg en sukkersekk og plukke søppel, som eventuelt kan hentes av enten noen i fra besetningen med båt, eller at Sysselmannen plukker det opp når de er i området. Eventuelt så finnes det diverse balltyper så en kan spille ball, det finnes både biljard- og bordtennisbord og vi har en slakksline på huset.

Om ingen av de overnevnte frister, så finnes det andre alternativer. Det finnes en stamp, som i følge ryktene skal være varm på ca 90minutter. Her kan en sitte i timesvis å dampe om en ønsker. En anbefaling når det kommer til stamping er å la tempen ligge på ca 40grader i toppen, ellers blir en bare sittende rundt på kanten noe som kan bli kjølig i lengden. Det finnes både en vedfyrt badstu og en som blir varmet opp elektrisk. Slik at mulighetene for å dampes er mange, da sommertempen kanskje ikke er den varmeste i landet.

Stamplivet er ikke så ille!

Noen ganger så er det greit å bare legge seg ned, nyte varmen og de få solstrålene vi får. Kanskje du skal jakte på årets farge? Om det ikke frister med aktivitet og jaget etter store utendørsopplevelser, kan en alltids finne ei bok blant de ca 3000 som finnes spredt om i hus, sjå og loft.

Du deilige, deilige ishavslivet!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.