Vårsjauen

Denne har nok folk flest allerede fått unnagjort, men da sommeren lot vente på seg her i ishavet kom vi litt sent i gang.
Bedre sent enn aldri som en vis dame sa. Så nå skrapes det, det males og det snekres for å få stasjonen i litt bedre stand

agonists; some may act both centrally and peripherally, cialis online Sexuality, including erection, is a complex biopsychosocial.

. Det er noe med det å ha bygninger såpass nært Barentshavet som kan være ganske ugjestmildt til tider. Det kreves vedlikehold, slik at ting både ser bra ut og holder lenger. Også nærmer det seg tiden hvor de høye herrer og damer kommer fra Meterologisk institutt for å se til at vi har det bra, de skal i samme slengen levere noen liter med drivstoff, muligens litt mat og sikkert en haug med kjafs som vi har bestilt fra ymse nettsider og butikker. Uansett så er det fint om ting er litt på stell når vi får storfint besøk. Så da må blådressen på og en må stå i det (kjedelige?) arbeidet, som for noen er kjekt å holde på med. Mens andre, ja la oss ikke legge oss borti detaljer.

Chiefen verdsetter en god omgang med skrapa, men også sin egen sikkerhet

Nå kan vi flagge med god sammvitighet, da flaggstanga har fått vårpussen og er klar for nok en vinter ved ishavet. Skjitrenna har også fått seg en overhaling, og er nok blant de bedre nord for Ekvator. Kanskje til-og med den peneste?

Peneste skjitrenna nord for Dovre? Nymalt!


Stilaset må opp så vi når opp


Malermann med malerteip

Sikring av stilas

Etter at vi fikk overhalt både skjitrenna og flaggstanga, så ventet sørsiden av hovedbygget på en liten fornyelse og vedlikehold. Folk og fe er ivrige, nå som vi har hatt litt sommerlige tendenser, på å komme seg ut i solveggen. Det blir litt meditativt når en står med skrapa eller med penselen, hvor det går jevnt og trutt, malingen spruter enten fra veggen eller strykes på veggen. I tillegg har vi fått plukket en sekk med søppel i Kvalrossbukta, som vi fikk dratt med oss tilbake til stasjonen etter båt. Når det først var fint vær, fikk brorparten av besetningen seg en tur rundt øya for å kunne oppleve øya fra et annet perspektiv enn vi til vanlig gjør.


Som dere kan se på bildene tar vi sikkerheten på største alvor her på Bjørnøya, og hjelmen er på når sjefen plukker søppel. Da en aldri vet hvor eller hvilken retning det kastes. Fra spøk til revolver, så ble denne hjelmen funnet mens vi plukket søppel og det vitner bare at det kastes hva som helst på havet. Så til alle dere som ferdes på havet, ta med spøla hjem. Det koster så lite å ta det med seg tilbake, uansett om du bare nyter hjemfjorden eller om du er på en stor fiskebåt så klarer en å la være å kaste søppel på havet. På forhånd takk.

Fløting av søppel hjem til stasjonen.

Turen rundt øya skal vist ha vært noe for de spesielle anledningene, da enkeklte dro tidlig fra Skutilen for å få med seg Fuglefjellene både ovenfra og nedenfra på samme dag. Vedkommende var strålende fornøyd med å rekke både fuglefjellet til fots og til vanns.

Opplevelser i verdensklasse!

Vårsjauen nærmer seg ferdigstilt, og det betyr at besetningen også får lov til å ta en etterlengtet dusj. Slik at vi er klar for å ta i mot sommerbåten. Fuel-slangen er lagt ut, noe som krevde nesten hele mannskapet for å få den lagt ut. Sko blir pusset mens dette skrives, og vi får dusje i morgen tidlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.