Helikopterbesøk

Super Puma på bakkenFor en stund siden (30/9) kom Polarinstituttets RV Lance forbi. De hadde med seg helikopter som skulle hente utstyr som stod igjen på stasjonene til Polarinstituttet, der fugleforskere hadde hatt tilhold i sommer (Revdalen, Ellasjøen og Amfiet), samt en pall i Kvalrossbukta. Imidlertid har det vært en høst preget av mye tåke, og den dagen var intet unntak, så de dro igjen med uforrettet sak. I går kom derfor Sysselmannen/Lufttransport sitt helikopter på besøk med oppdrag å fly utstyret inn til stasjonen for midlertidig lagring. Det ble flydd inn i alt 15 paller + en del løsgods. Noen av stasjonsbesetningen fikk ogå lov til å være med på deler av flyoperasjonen. Da helikopteret ikke har lov til å ha passasjerer ombord under flyging med hengende last, fikk passasjerene tid til å strekke på beina og se seg litt om. Noen benyttet også anledningen til å få lettvint skyss for hyttetur. Utpå ettermiddagen var operasjonen vellykket gjennomført, og turistene kom fornøyde tilbake.

Fornøyd turist Over stasjonen Over øya Sørhamna Revdalen Revdalen Revdalen Revdalen Revdalen Ved Ellasjøen Ellasjøen Over øvre helipad Over øvre helipad Turister! Alt gods på plass

1) Fornøyd turist klar for take-off! 2) I lufta over stasjonen 3) Sørover over øya, skulle tro det var «De tusen sjøers land» 4) Kvalrossbukta (t.v.) og Sørhamna 5) Over Revdalen. Polarinstituttets hovedbase på øya 6) Stropping av gods i Revdalen 7) På sight-seeing i Revdalen; Spitrefossen og Kapp Kolthoff med vraket av det russiske skipet Petrozavodsk. 8) På sight-seeing i Revdalen mens helikopteret gjør unna en av turene 9) På sight-seeing i Revdalen; Her beundres det luftige toalettet! 10) Stopping av gods på stasjonen i lia over Ellasjøen 11) Ellasjøen og Kapp Kåre 12) Gods ankommer stasjonen 13) Gods ankommer stasjonen, her er Mads i sving med Long-line og stropper. 14) To glade-, men lett fortumlede turister tilbake fra tur 15) «Fangsten» på plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *