Høstbåt? Sommerbåt del II

Kystvakta er kommet!Da sommerbåten (30, juli) var ferdig losset, dro den videre til Hopen og Ny Ålesund. De returnerte 8. aug. for å hente 1 års produksjon av søppel og utrangerte greier, men vind og sjø satte en stopper for operasjoenen. I forgårs (10 sep.) var KV Bergen ventet nordfra og KV Sortland sørfra. Sistnenvte skulle ha med proviant og annet gods, sammen med 2 karer fra Avinor, en mastevedlikeholder samt noen geologer. KV Bergen skulle komme med en delegasjon fra organisasjonen Folk og Forsvar. Det ble også klart dagen før at KV Bergen skulle ta med seg alt som stod igjen.  Vi trodde først at båtene skulle komme med noe mellomrom, men de kom kom omtrent samtidig. Da ble det travelt! Alle på stasjonen fikk sine oppgaver, båten sørfra ble losset først, deretter var det flåteoperasjon. Vi hadde begge flåtene i sving. En sjøbjørn fra KV Bergen tauet den ene med to vendinger og Stasjonsbåten den andre med tre-. Noe over 40 kolli ble fraktet ut. Det ble dessverre ikke mye tid til å ta oss av gjestene, Folk og Forsvar er velkommen tilbake neste år også forhåpentligvis under roligere omstendigheter, men de fikk da sett noe av det vi holder på med her oppe,.

På flåten, 1. vending På flåten siste vending

1) 1. flåtevending på vei ut. Knut-Einar og Beate var båtmannskap, Tomas og Vidar var på flåten 2) Flåtejobbing er slitsomme greier, men Tomas er en mester til å slappe av når han kan, – selv midt oppe i en haug med skrot! Her på siste turen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *