Oktoberbursdagsjulebordsfest……. – Hurra for Tomas!

Hurra for Tomas!I går hadde vi julebord-/oktober-/hurra for Tomas-fest!
-Her var det jammen mye å holde styr på! Tomas har bursdag i dag! – Hurra for han! På grunn av vaktplanen valgte han å feire dagen i går, – og siden det var Tomas vi skulle feire, måtte vi jo “dra til litt ekstra “! Dermed ble det kombinert førjulsfest (Tomas er veldig glad i jula), julebord med pinnekjøtt, – etter bursdagsbarnets ønske, og Oktoberfest, – vi måtte jo få unna det óg før oktober var over!.
Menyen inneholdt som nevnt pinnekjøtt. Noen stusset på at det var fra New Zealand (!)  – og laget etter beste norske tradisjoner som det var å lese på esken! – , men pinnekjøttet og det vellagede tilbehøret var utmerket det, og alle var fornøyd. Utover kvelden kjørte vi bl.a. Ompa-musikk og koste oss med Stines quiz, – begge lag fikk utrolige 3 1/2 poeng av 15  umulige (?)! Takk til Tomas og resten av gjengen for en stor aften, og gratulerer med dagen!

Advent ? Bursdagskort Pinnekjøtt Tomas med gaver Oktoberfest Oktoberballong!

1) Før vi gikk til bords fikk Tomas lov å pynte pepperkaker, – det er jo snart jul! 2) Globetrotteren Tomas fikk flott bursdagskort tegnet av en herværende artist. «Næmen, Taj Mahal, nei der har jeg ikke vært, – det er jo litt flaut!» – kanskje han gjør noe med det snart? 3) Så var det servert deilig pinnekjøtt. 4) Tomas med gaver, – bilde av han på vei til Teltvika en natt i sommer, og sovebriller (med innlagt lavendel). 5) Ymse antrekk på oktoberfesten! 6) Og tjenesten må jo også gå sin gang!

Piratbursdag på Bjørnøya!

Børge har bursdagI går feiret vi Børges bursdag, riktignok er den i dag, men slik ble det etter jubilantens eget ønske (og vaktplan). Lyse hoder hadde funnet ut at det skulle være temaaften; piratfest! På bildet over ser vi jubilanten a.k.a. «Huge Carlos Blythe» forsyne seg av bursdagsmiddagen som var stekt Bjørnøyatorsk. Ellers inneholdt festen alt som hører med på en kveld i pirathulen, alt fra skumle pirater til krumsabler, kanondrønn og skattekister! Vi gratulerer jubilanten!

En skummel gjeng! Kaka Skattekiste

1) Hele banden minus «Pants-Down Dick» som tar bildet. 2) En skikkelig piratkake hørte med, og den ble selvsagt skåret opp med krumsabel. 3) – Og selvfølgelig et par skattekister, her en av dem.

Helikopterbesøk

Super Puma på bakkenFor en stund siden (30/9) kom Polarinstituttets RV Lance forbi. De hadde med seg helikopter som skulle hente utstyr som stod igjen på stasjonene til Polarinstituttet, der fugleforskere hadde hatt tilhold i sommer (Revdalen, Ellasjøen og Amfiet), samt en pall i Kvalrossbukta. Imidlertid har det vært en høst preget av mye tåke, og den dagen var intet unntak, så de dro igjen med uforrettet sak. I går kom derfor Sysselmannen/Lufttransport sitt helikopter på besøk med oppdrag å fly utstyret inn til stasjonen for midlertidig lagring. Det ble flydd inn i alt 15 paller + en del løsgods. Noen av stasjonsbesetningen fikk ogå lov til å være med på deler av flyoperasjonen. Da helikopteret ikke har lov til å ha passasjerer ombord under flyging med hengende last, fikk passasjerene tid til å strekke på beina og se seg litt om. Noen benyttet også anledningen til å få lettvint skyss for hyttetur. Utpå ettermiddagen var operasjonen vellykket gjennomført, og turistene kom fornøyde tilbake.

Fornøyd turist Over stasjonen Over øya Sørhamna Revdalen Revdalen Revdalen Revdalen Revdalen Ved Ellasjøen Ellasjøen Over øvre helipad Over øvre helipad Turister! Alt gods på plass

1) Fornøyd turist klar for take-off! 2) I lufta over stasjonen 3) Sørover over øya, skulle tro det var «De tusen sjøers land» 4) Kvalrossbukta (t.v.) og Sørhamna 5) Over Revdalen. Polarinstituttets hovedbase på øya 6) Stropping av gods i Revdalen 7) På sight-seeing i Revdalen; Spitrefossen og Kapp Kolthoff med vraket av det russiske skipet Petrozavodsk. 8) På sight-seeing i Revdalen mens helikopteret gjør unna en av turene 9) På sight-seeing i Revdalen; Her beundres det luftige toalettet! 10) Stopping av gods på stasjonen i lia over Ellasjøen 11) Ellasjøen og Kapp Kåre 12) Gods ankommer stasjonen 13) Gods ankommer stasjonen, her er Mads i sving med Long-line og stropper. 14) To glade-, men lett fortumlede turister tilbake fra tur 15) «Fangsten» på plass.