Bryllaup på Bjørnøya!

Jonsokafta vart ikkje sove bort her på Bjørnøya, sjølv om det ikkje er mykje som minner om sommar, elles enn at natti er ljos som dagen. I siste liten fekk vi hanka inn både brud, brudgom og spelemann, og det vart skikkeleg jonsokbryllaup med både brurefylgje og dans!

Brurefylgjet

Bryllaupet vart annonsert under middagen, og brudgommen, som var gjest på øya, fekk akkurat ein halvtime på seg å halde utdrikningslag, medan brura øvde seg på polonese i gangen opp i andre etasje.

Brurefylgjet gjekk frå stasjonsbygget ned til hamna, der det vart bål og dans. Grunna ein litt sur og kald vind fortsette so fylgjet til Hammarfesthuset, der det vart underhalding av ymse slag utover kvelden. Vi kan skrive under på at natta ikkje vart sove bort!SpelemannenBrureparet

Opning av ny midlertidig velferdsbutikk

På grunn av ombyggingar måtte velferdsbutikken flytte inn i midlertidige lokaler, og etter litt snikkering av nye hyller og plassering av varer var det klar for opning!

DSCN2725

Finn Ei slik storhending måtte sjølvsagt feirast med velkomstdrikk, kanapear og snorklipping ved stasjonssjef/ordførar Finn. Torstein

 

 

 

 

 

 

 

Og, slik det er vanleg ved alle større opningar; kulturelle innslag. Her ved Torstein med gitar og song.

Alle dei «faste kundane» fekk deretter ei orientering over alle funksjonane butikken byr på. Butikksjef Tone forklarte korleis ein går fram når ein ønskjer å handler ei vare i den døgnopne butikken, medan postfunksjonær Lisanne orienterte om avdelinga «Post i butikk».

ingeEtter den offisielle delen av opninga var over vart det loddtrekning på inngangsbilletten, der det vanka pakke til alle (eit representativt utval av varene i butikken)! Til slutt fekk sjølvsagt alle handle av hjartans lyst. Butikksjefen rapporterar om ei solid omsetning!

Bursdag!

DSCN2766I går markerte vi bursdag. Det var Lisanne som var først ute denne sommerkontingenten. Tradisjonen tro kunne jubilanten velge meny. – Lisannes spontane reaksjon på dette var «Eplekake»! Etter hvert kom det jo fram at hun ikke hadde så mye i mot Komle (Klubb, Raspeball, Kompe) heller. Enden på visa ble at hun det ble servert varm eplekake med is til «Tre-kaffen» og komle med saltkjøtt og tilbehør til middag. Det virket som jubilanten var vel fornøyd med dagen. Vi gratulerer med vel overstått!

DSCN2754 DSCN2759 DSCN2764

 

Brannøvelse!

DSCN0444I går var det tid for sesongens første brannøvelse. Vi gikk igjennom mønstring, inndeling i lag, bruk av slukkeutstyr, og det ble også demonstrert bruk av rømningsmaske for bruk i røykfylte rom (bildet over). Denne øvelsen var annonsert på forhånd så vi skulle få gå i gjennom alt i ro og mak, – senere kommer de uannonserte…..

DSCN0430 DSCN0434 DSCN0437 DSCN0438 DSCN0442 DSCN0441

Tur til den nedlagte gruvebyen Tunheim

Sist veka var Lena, Tone og Lisanne på den første overnattingsturen denne sesongen, til den nedlagte gruvebyen Tunheim. Undervegs fekk vi merke vårløysinga med mykje gjørme, og hadde litt trøbbel med forsering av den flaumstore Engelskelva der isen nett hadde gått, men vel framme var det berre velstand. Tunheim er eit veldig spennande sted å besøkje, og i Bjørnehiet, det gamle dynamittlageret, ligg alt til rette for ei skikkeleg heilaften på hyttetur! Her eit lite glimt frå turen vår!

badekar2 bjørnehiet    tunheim    på sporet

Super Pumaen var her!

Vår driftsleiar Inge har vore på kurs for å lære å fjule helikopter, og plutseleg var stunda der at han måtte ut «i elden» – redningshelikopter var på veg! Vi kunne ane ein forventningsfull, oppstemt spenning på stasjonen, og både på radiorommet, på kjøkenet og på helipadden var det folk i sving for å ta imot Super Pumaen til sysselmannen. Inge fekk med seg teknikar Torstein som hjelpemann, og slik det går fram av bileta gjekk detta heilt bra! Tanken blei fylt med motoren i gang, og før vi viste ordet av det hadde Super Pumaen løfta igjen. Både Inge og Torstein sto att med eit stort glis rundt munnen; dette var «som å vere guttunger igjen!» fekk vi vite. Vel overstått kara!

Inge

heli   Torstein2   fjule

1. fisketur denne kontingenten

I dag var det brukbart vær, så Lena, Inge og Vidar fant ut at de ville prøve fiskelykka ute på «fjorden». «Ulka» ble satt på vannet, og utpå bar det. Bettet kunne sikkert vært bedre, – vi dro ut på fjærende sjø, men vi fikk da såpass at det blir noen middager i tida framover. Mesteparten ble filetert, og noen ble klargjort og hengt til «bokning»

DSCN0415 DSCN0417 DSCN0419  DSCN0424DSCN0426 DSCN0428

«Akkurat det samme været som hjemme»

Thomas Holgersen på Bjørnøya kI dag fekk vi førespurnad frå ein journalist som ville vite om vi hadde noko å seie om det faktum at det var 3,6 grader på Bjørnøya i natt, medan det var 3,7 grader i Bergen. Også lurte ho på om det var Bergensarar her i år. Og jau, det er det! Thomas Holgersen er frå Bergen, 30 år, og tilsett som kokk. Det er hans første sesong på Ishavet. Hans spontane reaksjon på veret her på stasjonen i dag var: «Akkurat det samme været som hjemme!». Her ser du han ute i «Bergensværet» på Bjørnøya – nesten som å vere heime!

Ny kontingent på plass

Fredag 5. juni ankom ny kontingent Bjørnøya med Kystvakta frå Longyearbyen. Med på lasset var også fugleforskarar, røyrleggjarar og elektrikarar. Det vart nokre hektiske dagar for både nye og gamle besetningsmedlemmar med opplæring og overlevering. Handverkarane har jobba på spreng for å få på plass ny trafostasjon, ny vasstank og diverse anna. Etter nokre dagar kunne vi vinke farvel til dei og den gamle besetninga. Vi er klar for å ta fatt i utfordringane, følg med!

DSCN1087    DSCN2671 DSC_0127  DSCN2666  DSCN2683 DSCN2692  DSC_0090  DSC_0116