Nyttår med proviant og besøk.

Vi har fått proviant og post til øya! Påfyll av ferskvarer er alltid godt nytt for besetningen, og litt post er heller aldri feil. Proviantet tas i land ved betongkaia i Nordhamna, hvor vi så laster den på traktor og kjører den opp til stasjonsområdet.

Kystvaktens lettbåter lastes så mye som praktisk mulig for å forsyne oss. Denne gang ble det 3 runder.

Når provianteringen var ferdig åpnet det seg mulighet for at kystvakt-besetningen kunne skrive seg inn i den gjeve nakenbadeforeningen på Bjørnøya. Dagens sjøtemperatur var 0.1°C. Kanskje ikke badetemperaturen man normalt ville vært en forkjemper for, men for å bli medlem i foreningen kreves det sin pris. Alle nye medlemmer får diplom for å dokumentere opplevelsen.

Som en ekstra sikkerhetskontrollør under badingen stilte Brillebjørn som ressurs. Brillebjørn har normalt kjendisstatus fra NRK-serien «Brillebjørn». Men akkurat nå er han på Bjørnøya for å nyte tilværelsen som besetningesmedlem på ishavsstasjonen

Badevakt Brillebjørn godt etablert i strandkanten for å passe på badegjestene.

Vi ble ikke helt alene på nyttårsaften. Kystvakten deltok i feiringen nord for øya. Det ble felles oppskytning for å markere det nye året.

Kystvakten deltok i markeringen.

Det ble skrevet og framført nyttårssang til Hopen. Grunnet den generøse avstanden mellom øyene måtte vi synge over telefon. Først framførte vi vår nyttårslåt til de, så framførte de til oss. Feiringen ble plutselig mye større når vi kunne ferie med både kystvakten og Hopen.

Hopen framfører sin flotte selvlagde låt.
Fullmånen er vel nest best etter solen til å gi lys. Men i fravær av sol briljerer den ishavet.

Julen var preget av mye vind og nedbør. Nærmere nyttår roet det seg endelig ned, og det ble brudd i skyene. Fram fra himmelen kom fullmånen for å lyse opp øya for oss. Da var det mulig å se øyas høyeste fjell Urd. Det høyeste punktet ligger i overkant av 11 km fra stasjonen. De 3 røde lysene på masten i bildet kalles for midtpunktet. Det ligger 2 km fra stasjonen.

2 tanker om “Nyttår med proviant og besøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.