Topplunde på Bjørnøya: Første gang i Norge

Hver sommer kommer det tre forskjellige feltlag fra Norsk Polarinstitutt til Bjørnøya for å forske på fugl. Forleden kom forskerne Guus og Fannar på besøk til oss fra Amfiet. Planen var å se etter havhestene og lundefuglene som hekker langs brinken nær stasjonen. Plutselig dukka det opp en litt uvanlig fugl som viste seg å være en topplunde. Dette var første gang den er blitt observert i Norge. Vanligvis oppholder den seg i det nordlige stillehav. Det skal sies at de to forskerne virkelig gjør jobben sin: Dagen etter var de to forskerne ute igjen for å finne en helt spesiell lundefugl som hadde en lyslogger på seg. Først etter 12 timers venting foran fuglens gjemmested bestemte de seg for å gi opp og heller komme tilbake en annen dag.

Topplunde på Bjørnøya

Guus og Fannar kommer med Arja fra Amfiet.

Fannar sammen med de andre fugleforskerne fra Revdalen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.