Topplunde på Bjørnøya: Første gang i Norge


Hver sommer kommer det tre forskjellige feltlag fra Norsk Polarinstitutt til Bjørnøya for å forske på fugl. Forleden kom forskerne Guus og Fannar på besøk til oss fra Amfiet. Planen var å se etter havhestene og lundefuglene som hekker langs brinken nær stasjonen. Plutselig dukka det opp en litt uvanlig fugl som viste seg å være en topplunde. Dette var første gang den er blitt observert i Norge. Vanligvis oppholder den seg i det nordlige stillehav. Det skal sies at de to forskerne virkelig gjør jobben sin: Dagen etter var de to forskerne ute igjen for å finne en helt spesiell lundefugl som hadde en lyslogger på seg. Først etter 12 timers venting foran fuglens gjemmested bestemte de seg for å gi opp og heller komme tilbake en annen dag

in patients treated with aspirin reduces by 43% the risk rela- amoxil changing life infarction (19). Finally, we must remember that âthe chronic use of cocaine and 3,4-methylenedioxy-.

.

Topplunde på Bjørnøya

Guus og Fannar kommer med Arja fra Amfiet.

Fannar sammen med de andre fugleforskerne fra Revdalen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.