Båttur til Teltvika og Amfiet


Etter at fugleforskerne fra Norsk Polarinstitutt forlot Bjørnøya tidlig i August fikk vi melding om at de hadde etterlatt litt proviant ved hytta i Amfiet og på Teltvika

. Vi fikk forsyne oss med det vi måtte trenge av det som stod igjen, hvis vi tok oss en tur innom å hentet
. Det var en mulighet vi ikke ville la gå fra oss!
Vi ventet på flatt hav for å ta Tåkefyrsten vestover, sjøveien for å hente det som ventet på oss. Det viste seg å bli en fantastisk tur både til vanns og til lands
.
Vi kjørte båten til Teltvika først. Arild passet båten mens Nils Rune og Alexander tok med seg en tom ryggsekk og en proviantkasse opp til velferdshytta for å hente proviant.

Arild venter i båten ved Teltvika

Velferdshytta i Teltvika

Etter turen i Teltvika kjørte vi litt lenger nord og fant en passasje for båten helt inn på stranda under Amfiet

vascular insufficiency may be candidates for surgical cure cialis generic alternative to injection therapy. Intraurethral therapy is.

. Her var forholdene på sjøen så gode at alle tre gikk i land. Alexander og Nils Rune tok beina fatt og fant en sti opp det bratte Amfiet mens Arild benyttet muligheten til å rydde opp alt søppel og skrot som har skyllt inn på stranda fra sjøen. Det ble en luftig og fin tur opp den bratte skråningen. På toppen var det flott utsikt i alle retninger.
Vi fikk fylt opp sekken med proviant ved hytta til Norsk Polarinstitutt før den nervepirrende nedstigningen fra Amfiet. I mellomtiden hadde Arild rensket opp alt søppel fra stranda og vi fikk tatt det med oss i båten tilbake til Herwighamna.

Amfiet er bratt!

Alexander på vei opp Amfiet

Alexander utfordrer høydeskrekken på toppen av Amfiet

Hytta til Norsk Polarinstitutt ved Amfiet

Arild benyttet ventetiden effektivt og ryddet hele Amfiet for plastsøppel og skrot.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.