Soldagen ble feiret uten sol men med…….

Den 4. februar er alltid en merkedag her på Bjørnøya. Da skal sola vise seg helt sør på øya med den øvre delen av solskiva. Dessverre skjermer fjellene for begivenheten for dem som er på stasjonen, og når det attpåtil var grå, regntunge skyer og kuling så måtte en bare kose seg godt en kunne innendørs. Noen tok seg en kort tur ute og ned i fjæra for å se på en flokk med det vi tror er svartender som har slått seg til i Herwighamna for tida. 

Hvor er sola? Et eller annet sted inne eller bak den grå veggen bak i bildet, skal sola være. Så blir det desto mere å glede seg over når skyene glipper taket og vi får se den i fullt skinn. Foto: Bjørn Ove Finseth

 

 

 

 

 

 

 

 

Inne koste vi oss med bacon og solegg til brønsj, solboller til trekaffen og solskinnsfromasj til dessert til middagen. Så vi har så absolutt feiret begivenheten. Dessverre er værutsiktene såpass dårlig at det skal nok gå en del dager før vi skal få sett sola. Kan godt hende at de på Hopen får sett den før oss, da den skal komme tilbake dit om bare et par dager.

Her nytes solbollene mens mørket igjen har begynt å sige på ute. Foto: André Gunnar Røsberg

 

 

 

 

 

 

 

Solskinnsfromasj a la Salvadore Dalí. Foto: BOF

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.