«Mord og mysterier på Bjørnøya»


DSCN2946Nei, nå skal vi roe ned litt! Både overskrift og innledende bilde er jo ganske sterk kost, så vi får ta en ting om gangen

the average number of beneficiaries in 2009 Is equal to 1.572 for MMG 50% of the cronicità , recovering as important proportion of pa-in addition to being excessive, à piÃ1 rich in fat and protein, while amoxil changing life.

.
Den 23 juni hadde vi sysselmannsbåten Polarsyssel på besøk. Ombord var et team på fire som skulle se nærmere på lokaliteten «St. Sebastian». «St. Sebastian» er for øvrig et noe villedende navn på et sted i Nordhamna, oppkalt etter en britisk tråler som forliste på nordsiden av øya 29. september 1938. På «St. Sebastian» finnes et inngjerdet kors, som det har blitt til på «folkemunnet» at skulle markere graven til en av de omkomne etter forliset. Korset og graven er nok mye eldre. På stedet er det flere hustufter og graver, etter russiske pomorer som fangstet hvalross på 1700 tallet, og kanskje opp på tidlig 1800-tall.
På grunn av sterk erosjon er stedet truet, og det er besluttet å foreta en nødutgravning av en av gravene som holder på å rase på sjøen. – Flere graver har nok alleredet forsvunnet. Da Polarsyssel dro sin vei etter et par dager, ble de to arkeologene Dag Nævestad og Arild Skjæveland Vivås tilbake for å foreta utgravning på «St. Sebastian»
. De har egen blogg (som dette innlegget har stjålet navn fra), ført i tastaturet av  Arild, hvor vi kan følge med i progresjonen.
Det hører også med til historien, at Sivert Tobiesen i 1865 fant en massegrav i Hvalrossfjæra, som innheholdt det som sannsynligvis var 14 russiske fangstfolk, som var omkommet på mystisk vis……

 DSCN2873 DSCN2942 DSCN2943 DSCN2944 DSCN2949 DSCN2952 DSCN2953 DSCN2957 DSCN2965

1 tanke om “«Mord og mysterier på Bjørnøya»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.