Det er deilig å være dansk på Bjørnøya (men det har de visst ikke skjønt)!


– for ellers hadde den nordiske buketten vært komplett! Vi har en god stund hatt islandske fugleteforskere her på øya, men nå har vi hatt besøk av både «søta bror» og en med «sisu», så hvor bliver danskerne af? I midten av måneden kom tre vitenskapshistorikere og en kunstner i land på øya med KV Harstad. Historikerne skulle dokumentere steder som ble besøkt av vitenskapelige ekspedisjoner på 1800-tallet. Kunstneren hadde fått av oppdrag av «kunst i det Offentlige Rom (KORO) å utsmykke et nytt teknologifaglig bygg ved Universitetet i Tromsø.  Det var en historiker fra Universitetet i Tromsø, en fra Helsingfors universitet og en fra Lunds universitet. For sistenvnte, – David Dunér var det nok spesielt artig å komme til Kapp Dunér – Bjørnøyas vestligste punkt, som er oppkalt etter hans slektning – den svenske astronomen og fysikeren Nils Christofer Dunér (1839-1914). Etter to lengre turer rundt omkring på hele øya, der de lånte hyttene våre, reiste de igjen med KV Harstad den 24. juli. Tross tåke og fuktig vær, var de godt fornøyd med oppholdet og utbyttet av ekspedisjonen.

DSCN1227

– cocainespecific illnesses or of medical treatment for certain illnesses. viagra pills.

. Aspaas (UiT), David Dunér (Lund) og Päivi M. Pihlaja (Helsingfors).» src=»http://bjornoya.org/wp-content/uploads/2014/07/DSCN1270-150×150.jpg» alt=»DSCN1270″ width=»150″ height=»150″ /> DSCN1306

1) Nå skal det bli godt med en dusj og å slappe av litt!, – «mellomlanding» på Stasjonen etter en tur helt sør på øya. 2) Klar for avreise, fra v. Epen S. Eide (kunstneren),  Per P. Aspaas (UiT), David Dunér (Lund) og Päivi M. Pihlaja (Helsingfors). 3) En frisk utreise med sjøbjørnen. Ps. de skulle hente den ene islendingen fra Amfiet også, men på grunn av vind og sjø som var verre der, måtte de vente mens han gikk over til denne siden.