9176 Bjørnøya


I forbindelse med kulldriften på Bjørnøya ble Østervaag-Bjørnøy Poståpneri opprettet 20. juli 1918. Poståpneriet lå ved gruveanlegget på Tunheim, men fikk navn etter lasteplassen Østervaag-Bjørnøy. Posten hit ble sendt via Tromsø Postkontor for viderebefordring med A/S Bjørnøens skip omtrent hver 14. dag.

I vinter har Kystvakta levert post og proviant til Bjørnøya omtrent en gang i måneden. Da Lynx’en fra KV Nordkapp fløy inn nye forsyninger i går, var det halvannen måned siden forrige leveranse, og det var ekstra kjærkomment å motta både ferskvarer, pakker og post.

Søndagens postleveranse bar preg av at det var gått seks uker siden forrige gang postmannen var innom Bjørnøya.


Filatelistisk godbit: Ordinært poststempel med 9176 Bjørnøya, samt motivstempel med lomvi fra Bjørnøya. Da gruvedriften på Tunheim tok slutt i 1925, ble poståpneriet bare midlertidig nedlagt ettersom man ikke var sikker på om gruvedriften ville opphøre for godt. Poståpneriet Østervaag-Bjørnøy ble således ikke offisielt nedlagt før 1. april 1932
. Idag er det brevhus på Bjørnøya Meteorologiske Stasjon. 9176 Bjørnøya er underlagt Tromsø Postkontor, og ble opprettet 1. desember 1972.


Arbeidskarene venter tålmodig på at helikopteret fra KV Nordkapp skal lande utenfor hangaren med nye forsyninger. Etter et par små formiddagstimer med effektiv sjauing, kom både post og proviant trygt i hus, og søndagsroen kunne senke seg over stasjonen.


Favnen full av kite- og kamerautstyr! 1. kokken har vært på postkontoret og hentet ut pakkeposten sin.

Postmesterlue av det gode, gamle og standsmessige slaget


Brev stemplet Østervaag-Bjørnøy, 14.08.1925 – samme dag som Svalbardtraktaten trådte i kraft. Bjørnøya lå omgitt av is størstedelen av året, og lastesesongen varte normalt bare fra omkring 1

levels, particularly free testosterone, in aging men. While cialis generic include the following:.

. juni til 1. oktober. Datostempelet ble derfor kun brukt i denne perioden, ellers brukte man et såkalt 4-rings nummerstempel 742.

Én tanke om “9176 Bjørnøya

 1. Jeg prøver forgjeves å finne noen informasjon om et poststempel benyttet på Bjørnøya om det er et reelt brukt stempel eller et forsøk på falskneri. kanskje dere kan hjelpe meg?Jeg har i dag funnet 4 frimerker ti salgs fra 50 og 60 tallet hvor stemplet
  BJORN
  OYA
  Dette er er fete bokstaver og kan virke som et kontorstempel. Stemplet består ikke av noe annet. Jeg er ganske sikker på at det er et stempel ikke overtrykk siden plassering og avstander til kanter varierer så mye at det ikke er forskjøvet overtrykk.
  2 av merkene har deler av 2 rings stempel men disse er ikke lesbare på noen måte

  Med hilsen
  Øyvind Olsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.