Røyefiske


Til tross for at Bjørnøya bare har et areal på 176 km², finnes det vel 700 vatn av varierende størrelse på øya. I flere av disse vatnene kan man fiske etter røye.

Bjørnøya ble fredet som naturreservat i 2002, og fiske etter røye er i utgangspunktet forbudt. Sysselmannen kan imidlertid gi dispensasjon fra fredningsbestemmelsene «når vitenskapelige eller særlige grunner taler for det», og stasjonsbesetningen på Bjørnøya har fått eksklusiv tillatelse til å fiske etter røye med håndsnøre

never or cheap viagra of agents that directly relax corporal smooth muscle such.

.

Laksvatnet er et av vatnene hvor det blir fisket mest. Etter heller laber fangst tidligere i sesongen, ser haldet endelig ut til å ha snudd. I går fikk kjøkkensjefen ei røye på hele 1,4 kilo, og fiskelykken var mildt sagt stor!

Sysselmannen anser røyefiske for å være en viktig fritidsaktivitet for mannskapet på Bjørnøya. Helge og Erling benytter seg av de eksklusive fiskerettighetene og tester fiskelykken – og tålmodigheten – på Laksvatnet.

Isfiskesesongen startet allerede i februar, men uten den helt store fangsten. Her fra Ellasjøen.

Størrelsen på fisken i Laksvatnet er høyst varierende. En av forutsetningene for at stasjonsbesetningen på Bjørnøya får tillatelse til å fiske etter røye, er «at det sikres opplysninger om fisket og biologiske prøver av all fisk som tas opp». Mål, vekt og kjønn for hver enkelt fisk rapporteres til Sysselmannen. I tillegg blir fiskehodene levert inn.


Stolt fisker med sesongens hittil største røye på 1,4 kilo


Samtlige fiskere plikter å ta mål og prøver av hver enkelt fisk og å føre fangstrapport
. Rapportering og prøvetaking er av stor vitenskapelig betydning for videre forvaltning av røyebestandene på Bjørnøya


2 tanker om “Røyefiske

    • Kjøkkensjefen påstår at han drar nytte av et godt, gammelt haill – takk til alle som har bidratt! Ingen nevnt, ingen glemt, hilsen Erling 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.