Haustbåt

Endeleg kom han – den sokalla «haustbåten»! I år var det KV Harstad som fekk flotte seg med det midlertidige kallenamnet – som for oss som helde hus her på drømmeøya i Barentshavet har ein spesielt varm klang. Haustbåten kjem nemleg med forsyningar, som mjølk, grønsaker og – ikkje minst – poteter! VI HAR GLEDA OSS LENGE!

Vi trur det ikkje før vi ser ho, men der ligg ho altså: KV Harstad . Haustbåten har kome!

Vi har vore oppe tidleg alle mann, og etter ein rask frukost med graut står vi klare på kaia kl. 7.00. Det er framleis litt mørkt, so fotografen må vente med å ta bilete til det lysnar litt. Like greitt, for det viser seg at mjølkekartongar, rømmebeger m.m. nærmest kjem enkeltvis, so her trengs det mange hender til å lempe alt på land.

Vi holdt på å miste to mjølkekartongar med HELMELK på sjøen, men heldigvis vart dei edle dråpene berga i siste liten!

Sjøbjørn i hasutsol – eit vakert syn!

Det kjem visst meir enn berre matvarar. Både arbeidfolk og byggvarer er med på lasset! Vi får 3 gjester på huset og det skal vedlikehaldes utstyr og settes opp ei mast. Hyggeleg med besøk!

Ein kabelrull blir løfta trygt på land.
Det kjem mange lass med sement.
Det er ein del sjø, so her gjelder det å vere snar mellom bårene. Dette hivet gjekk bra!
Etter ca 30 turar med 2 sjøbjørnar begynner det å hjelpe. Siste tur blir annonsert på VHF-en.
Sjøbjørnen kjem ein siste tur for å hente kranføraren. Han skal bli med vidare til Hopen. Der er det også nokon som gledar seg til haustbåt!
Mats og Lisanne er nøgde med fangsten. Sjå detta her da! Foto: Mads Opedal Gulbrandsen

Når kvelden kom vanka det middag med ting vi ikkje visste vi hadde sakna. Nykokte poteter 😛 Grønsaker i alle fargar gjekk ned på høgkant. Bacon i store mengder var heller ikkje å forakte, og det saman med kortreist torsk… igjen ein høydare ved matbordet!

LdB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.