«Soldag» omsider

4. februar var merket på kalenderen som den etterlengtede soldagen. Helt siden besetningen forlot fastlandet har vi ventet på at solen skal lyse opp landskapet rundt oss, men solen lot vente på seg. Den siste tiden har det vært mye vær å melde fra Barentshavet. Skydekke, byger i fast og våt form og sønføkk om hverandre. Men 11 februar ble stasjonens faktiske soldag i 2023.

Midt i lunsjen sto nesten hele besetningen i hovedinngangen og så på sola stråle. Mange vendte tilbake til spisebordet halvt i blinde etter å ha studert solen litt for lenge.

Men med et var solen borte, og en stund etter var var sikten det samme. Men til forskjell fra midtvinters er det nå nesten 4 timer dagslys. Og det gir både humør og turglede en real boost, selv om sola gjemmer seg bak en sky. De påfølgende timene kom bygene like fort som de opphørte før til slutt natten senket seg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.