Sommerbåt

Helt fra vi kurses i Tromsø og langt inn i oppholdet her på Bjørnøya, får vi førstegangsreisende høre om den beryktede «sommerbåten» fra de erfarne i besetningen. I de første to månedene bygges forvetningene opp mot det store som skal skje i slutten av juli.

KV Harstad og skitrenna

Søndag 24.juli var dagen der og KV Harstad kom sakte sigende ut av tåka full av varer, drivstoff og folk som skulle på land her på Bjørnøya. Plutselig gikk den rolige tilværelsen med kaffekoppen i godstolen, over til sjauing av både varer og folk. Riktig så folksomt opplevdes det for oss, som nå er blitt ganske godt vant til å forholde oss kun til de 8 andre som er her.

Johannes ser til at drivstoffoverføring går som det skal

To intense dager ble det før kystvakta seilte videre mot Hopen og stasjonen der. Vi følte oss i det gavmilde hjørne, så vi sendte avgårde teknikeren vår, Gulli, til utlån i noen dager for å bistå Hopen Met. med litt værmelding + tekniske greier. Heldig for Gulli at kystvakta valgte å kjøre innom både Hinlopen og Ny-Ålesund på vei tilbake til Bjørnøya, et riktig Svalbard-cruise ble det på henne i nesten èn uke. I hennes fravær fikk vi tilsendt Thomas Olsen fra Værvarslinga i Nord-Norge som vikar, selveste instruktøren vår i værobservasjon. Flott har det vært, å ha han tilgjengelig hele tiden for alt vi lurer på om skyer og vær.

Thomas Olsen
Sjefskokken storfornøyd med påfyll av varer på lager

Takk for besøket til alle, og til alle som har fikset og trikset med ting på stasjonen, mannskapet på KV Harstad som står på som fy for at alt skjer effektivt og flott, og til Thomas som har vært vikar for Gulli i en uke.

2 tanker om “Sommerbåt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.