Laban inspiserer igjen

Tusen takk til hjelperne som har vikariert her på bloggen, mens jeg var på en ny inspeksjonsrunde.

Det har gått noen rykter om at en hyggelig snekker, og en enda hyggeligere snakker har vært på besøk i Revdalen for noen uker siden. Oppdraget deres var å bygge en ny hytte til fugleforskerene fra Norsk Polarinstitutt. Den gamle hytta hadde fått juling av en tidligere vinterstorm. Dette er det verdt å bevege labbene mine for å kunne inspisere. Jeg bestemte meg for å være guide, og lokket med meg fire tobeinte og Yukon på tur.

Første etappe gikk fra stasjonen til Skutilen, med et par artige stopp for tobeinte.

Tobeinte inspiserer Nikk-Nakk hula på vei til Skutilen.

De tobeinte har hevet seg på toppturtrenden. Dermed gikk andre etappe fra Skutilen via Alfredfjellet, Hambergfjellet, Fuglefjellet med inspeksjonspause i Revdalen. Videre gikk ruta oppom Antarcticfjellet før vi endte opp i Russehamna.

Poserer villig med tobeinte på Alfredfjellet. Yukon har ikke tid til sånt tull.


Viser de tobeinte hvordan man labber ned fra Fuglefjellet i bratt terreng. De tobeinte kaller det for å «gå på hælan».
Gamle og nye hytta i Revdalen. Den gamle hytta i Revdalen seilte avgårde i en vinterstorm, og sto opprinnelig der den nye hytta har blitt plassert. Dette bildet er fra en tidligere tur som en frekk tobeint gikk uten meg,
Men nå fikk jeg endelig labbet til Revdalen og inspisere nybygget. Det var komt på kledning, tak, dører og vinduer. Fugleforskerne har noe å glede seg til når de kommer neste sommer!
På toppen av Antarcticfjellet mot Russehamna.

Siste dagen startet med øsende pøsende regn. De fire tobeinte og Yukon gikk tidlig avgårde til stasjonen med godt mot, mens jeg bestemte meg for å bli igjen en stund til. Etter en noen timer var det på tide å løfte labbene og labbe etter.

1 tanke om “Laban inspiserer igjen

  1. Hytta blei flyttet og snudd 90 grader. sjåen ble løftet rett opp og satt tilbake på plass med taket ned. Det var litt rufsat vær da, ja. Vårvinteren 2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.