Sommerbåten


Sommerens store høydepunkt – SOMMERBÅTEN!

KV Harstad kom med ti talls tonn med byggemateriell, en traktor (!), forsyninger, utstyr, post og diesel (215 000 liter), samt 13 mann. I tre døgn (nesten uten stans) holdt vi på med å losse hele forsyningen fra kystvaktbåten ned på en liten flåte. Den trakk vi med stasjonsbåten inn til kaia. Der stod ett team og betjente kranen som løftet alt på land. Alt av gods ble fraktet opp med traktor. På stasjonen var nytt team i gang med å bære på plass rundt på stasjonen og pakke ut. Noen sørget for at mat ble laget til alle 22 (13 besøkende og oss 9 i besetning) som var i sving. En av oss passet til enhver tid radioen og oppgavene med værobservasjonene. Det hele var en stor operasjon!

Vi var veldig heldige med været. Selv om det var mye vind, kom den fra rett vinkel – sørvest. Det er perfekt for lossing ved kaia. Ute ved skipet var det endel sjø, men kranføreren ombord var dyktig. Alt gikk helt smertefritt og det enorme lasset med forsyninger kom trygt på land.

VEL BLÅST OG TAKK TIL ALLE INVOLVERTE!

Vi trives og har det bra..bare ta en titt her:)

Høsten næremer seg og vi må si at det har vært en fantastisk sommer, mange flotte dager som vi har utnytta veldig godt. Hundene får sine daglige gåturer og vi tar også gjerne en tur hvis anledningen byr seg. Grillen har vært fremme opp til flere ganger denne sommeren, selv om sola forsvinner med en gang vi fyrer opp så trosser vi det og koser oss med deilig grillmat.

Vidar drar

Vidar har vært hos oss en måned som sondesjef og er nå på tur tilbake til fastlandet. En liten avslutningsfest ble avholdt dagen før Sommerbåten ankom. Det ble servert både kake og kaffe og mere til.
Vidar har hatt en god gjennomgang på gassanlegget. forskjellige komponenter er byttet ut og flere av oss har fått litt opplæring.

Jentene har pyntet seg for anledningen. Det er tradisjon på ishavet med nedreisefest, og det er hyggelig å benytte slike anledninger til å markere både med mat og med litt pynting.

Vi koser oss, mens Kongen og Dronningen overværer det hele.
Tusen takk for denne gangen. Vidar!!

Gassanlegget

Vidar hadde en gjennomgang av gassanlegget og er her i gang med å bytte ut en celle. Spaltingen av vann til hydrogengassen som vi bruker i ballongene krever blandt annet lut, og derfor brukes beskyttelse som gummihansker og vernebriller


Jobben av skiftet må nøye planlegges.


Svein, Terje og Vidar ser ut til å trives med oppgaven. Anlegget fungerte fint etter byttet av celle.

Hverdagen på Bjørnøya

Dagene her på Bjørnøya går sin gang og vi alle har våre oppgaver for at alt skal fungere. Her er et lite innblikk i hva som skjer på øya.

Hilde på metten bidrar med en fantastisk karamellpudding til en søndagsmiddag

Hilde pusser, lakker og maler inngangspartiet…til vi får flotte soldager:)

Vidar sjekker og ser til at alt fungerer på gassanlegget

Her er Gry klar for dagens ballongslipp.

Øvelser

Terje har god kontroll med krana og storkoser seg med oppgaven.
Vi har gjennomført mange viktige og artige øvelser denne sommeren. Skyteøvelser, brannøvelser og øvelse på operasjonen rundt båt og flåte. Endelig ble det vær til å få ut båt og flåte. Sommerbåten kommer med ny traktor, mye proviant og post og alt skal fraktes inn med flåten.Alle fikk prøve kasserte pulverapparat. Her er Kaja i aksjon.