Noen glimt fra Ishavet

Ved å overvåke sjøisen bidrar Meteorologisk institutt til å trygge de nasjonale interessene i polhavet. Vi på stasjonen sender daglig lokal ismelding til værtjenesten så lenge isen eksisterer. 

Per nå er hele øya dekket av både tett og åpen drivis. Vi nyter synet og stillheten det bringer med seg. Havhesten, krykkja, polarmåka og fjærplytten holder oss med selskap. Nå går det mot vår og vi venter i spenning på resten av fuglelivet som kommer. Tenk så heldige vi er som får lov til å bo i og oppleve denne vakre naturen!

3 tanker om “Noen glimt fra Ishavet

      • Jeg forstår det godt, men det begynner å bli litt sent på vinteren for at det skal komme mange isbjørner til Bjørnøya. I min vinter nummer to på øya; 1987/88, ble den første bjørnen sett allerede i desember, og mer enn 150 stk ble observert til begynnelsen av mai 1988 🙂 Men jeg har også opplevd 0 isbjørner 1990/91.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.