Lur og listig

Som det har blitt nevnt i et tidligere innlegg har reven invitert seg selv på besøk en liten tid tilbake. Først holdt den seg et stykke unna, deretter akkurat utenfor rekkevidde til hundene som står i bånd ved husene sine. Revne har snust og tittet omkring til alle døgnets tider, og hundene har skapt spetakkel, dag som natt. Reven har de neste dagene blitt litt vell varm i trøya kan man si. Den er blitt observert listende helt inntil hundehusene hvor den har forsynt seg av matrester. Både på natten, men også på dagen når hundene hviler i huset sitt.

En natt når hundene ikke var hjemme i husene sine var noen i besetningen så heldig å få møte reven på nært hold. Uredd lusket den rundt hundehusene og virket nesten upåvirket av den oppreiste skapningen med kamera.

Ettersom rever Svalbard og Bjørnøya kan bære rabiessmitte er det i samråd med veterinær besluttet å skremme reven bort i tiden fremover for å unngå at den blir for nærgående og i verste fall havner i en krangel med hundene. Best å være på den sikre siden, for vår, hundene og dens egen del. De som har fått se reven på avstand eller nært hold er uansett glad for å ha fått et glimt av dette eksotiske dyret.

Én tanke om “Lur og listig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.