Hobbyaktiviteter

Tiden går fryktelig fort her på øya syns vi, og det er kanskje ikke så rart når en har mye å ta seg til. Vi er jo en gjeng med ganske forskjellige mennesker, og alle har noen småprosjekter som vi putler med når vi har fri. Det som er fint er at vi også kan lære noe nytt av hverandre.

  1. kokken har oppdaget musikkens verden, og da snakker vi ikke om den heavy-rocken som vanligvis spilles fra kjøkkenet når han er på jobb, nei, men en trivelig liten vals på to-raderen til Helen. Ikke bare har han lært å spille vals, men han har også fått opplæring i å danse vals – så parketten i stua får kjørt seg. Helen har blitt musikk- og danselærer, i tillegg til å være met.fullmektig, og både gitaren og to-raderen blir plukket, dratt og trykket på med jevne mellomrom her på huset. Til både glede og sorg for oss andre.

I tillegg til å være teknikeren vår, er Gulli vår o’store hobbykonditor. Flere ganger har hun imponert oss alle med sine bakekunster, og vi regner med at vi kommer til å bli imponert flere ganger utover høsten.

Helens store prosjekt for sesongen, er å få lagd en pute fyllt med dun fra ærfugl som hun har samlet inn ila sommer/høsten. Ikke en oppgave å ta lett på – å rense duna er ikke bare, bare.

Litt hjernetrim har man også godt av, og puslespill har blitt en populær aktivitet for flere av besetningen. Sesongens første 2000-biters puslespill er ferdig, og heldigvis har vi mange flere å ta av når mørketida nå nærmer seg med stormskritt.

Kine har også brukt en god del tid på å skifte strenger på autoharpa si og «shine» den opp litt. Å skifte 36 strenger gikk visst ikke like fort som på en gitar, men endelig, etter 3 mnd på øya, er autoharpa nystringa og klar for å trille ut noen deilige bluegrasstoner.

På verkstedene skjer det også mye – Vikane har fått bygd seg ein båt, i miniatyr vel å merke, og Siriphan har lagd seg en fiskekrok.

Blant besetningen er det også tradisjon for å lage skilt som viser vei til hjemplassen, og Helen og Siriphan viser vei til Bjerka (Nordland) og Thailand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.