Fredagsquiz

Sjæfen sjøl fikk spikra i ukesprogrammet at vi hver fredag skal ha en intern quiz på huset. Det går på rundgang hvem som er quizmaster, som også må sørge for å lage quizen. Tema bestemmer quizmaster, men det skal helst være 20spørsmål, og om det er nok personer med så deles det inn i lag, hvor vinnerlaget får 3 poeng, andreplass 2 og tredjeplassen ett poeng. Så skal det visstnok kåres en quizmester når vi nærmer oss slutten på oppholdet. Det er uansett fint å gjøre noe sammen på fredagskveld. Gjøre noe som får ting til å føles litt mer hjemmekjært, hvor du gjør noe sammen med familien.

Så hvorfor ikke inkludere dere som leser her inne på vår fredagsrutine?

Det er mange som leser her inne, både folk som har vært her flere ganger enn de har fingre og tær, som kjenner seg igjen når ting blir beskrevet og kan leve seg inn i situasjonen det er snakk om. Så finnes det også folk som aldri har satt sin fot på øya, og egentlig ikke aner hva det er snakk om. Dere er dog alle likeverdige lesere av bloggen, så på bakgrunn av dette ønsker jeg å teste våre lesere litt. Hva kan dere om øya som mange definerer som porten til Svalbard når en kommer sjøveien?

Her kan en svare sporenstreks, eller når det måtte passe. Det er ingen frister, ingen krav til å møteplikt eller svarplikt, men dog veldig gøy om folk og fe har lyst til å være med. La oss starte med en faktasjekk om denne gudsforlatteøya midt ute i Barentshavet?

La oss i uformell forstand leke litt med kunnskapen dere besitter, la meg få gi litt tilbake i form av både en haug med spørsmål og noen fakta, fra ymse kilder. Legger også ved noen tips som kan være til hjelp, men kanskje også fortvilelse?

1.Hva er koordinatene til Bjørnøya? Tips: det er såpass langt nord at julenissen stopper her for en rast før han suser videre. Dog ikke så langt nord at han stopper på tur hjem igjen.

2. Hvem oppdaget Bjørnøya? Tips: Han eller hun var en oppdager av rang, som ikke bare oppdaget Bjørnøya men også Svalbard skal han ha æren for.

3. Når kom den første metrologiske stasjonen hit? Tips: Fløybanen ble åpnet samme år

4. Og når tok metereologiske institutt over driften av stasjonen? Tips: De tok over driften samme året som Georg Fredrik Fasting vant en arkitektkonkurranse som gav oss den røde telefonkiosken.

5. Hvor mange kvadratkilometer er øya? Tips: om du ikke vet, så har hver mann, kvinne eller hund omkring 14,833333333km å boltre seg på

6. Hvor mange jobber på stasjonen? Tips: Her får du ikke noe tips annet enn at det kan være et lurespørsmål, men det er det ikke.

7.Hva heter det høyeste fjellet/punktet? Tips: (Knaus, kolle, kneik) Undertegnede synes ikke at en hump kan betegnes som et fjell.) Det er jo den som stort sett er gjemt i tåka

8. I hvilket år ble Bjørnøya naturreservat? Tips: Brasil slo Tyskland i VM i fotball i Japan/Korea i finalen dette året.

9. Hvilket bygg på øya, er den eldste bevarte? Tips: Bygget er oppkalt etter en norsk by lokalisert på 70° 39ʹ 48.

10. Hva er avstanden fra Bjørnøya til Nordpolen i følge skiltet på Totempålen her på øya? Tips: Antall km på skiltet skal være ukorrekt i følge lokale kilder, men store norske leksikon har avbildet distansen vi er ute etter.

Disse spørsmålene var kanskje enkle, og om ikke tipsene sa seg selv, så avslører et raskt google-søk vell de fleste svarene? La oss ikke bare gjøre dette til en test om fakta om ishavsøya, la oss også samtidig teste hvor godt dere lesere følger med på bloggen. Hvem har fulgt med i timen? Kanskje vi må kåre en Bjørnøyabloggkjenner-mester? Hvor godt kjenner besetningen ordene som blir skrevet her inne? Så mange spørsmål, la oss finne det ut!

No har vi lossa båten og frukten den e tælt, no

1. Hvem er bestefar på øya, og hva har han sansen for? Tips: Denne skulle vell være ganske så åpenbar? Svaret er avbildet, og nei det er ikke den store båten

2. Vi gir og vi tar, men hva hadde skjedd i 14timer i strekk? Tips: Ingen av de som deltok på min quiz viste hva det var snakk om, så la oss si at tipset er hvitt.

3. Et innblikk i hverdagen, hvem på huset har ifølge seg selv, uoffisiell fartsrekord ned isbjørngangen på sparkesykkel? Tips: Her er det ingen slingringsmonn

4.I følge ryktene, hvor fort varmes stampen opp? Tips: du rekker å se en fotballkamp ca

5. Hva var det med den IKEA-posen igjen? Tips: Tett på røya

Tåke sa du, eller er det noe annet som har skapt litt «tåke»?

6.Når hadde vi for første gang denne sesongen tosifret antall grader i følge bloggen? Og hvordan ble dette feiret? Tips: før fellesferien, og det ble feiret med noe sommerlig

7

a• Endocrinological illnesses : sildenafil dosage.

. Hva gikk meg hus forbi da tiden fløy og nå er det tid for nye eventyr? Tips: Noen var ikke introdusert.

8. Det tikker mot vinter, men hva har vi spinket å spart på for å få en mer behagelig høst? Tips: Sløyd-detaljer.no

9. Sommerbåten kom, den losset og den dro, men hvordan ble avtroppende ishavskonge hedret? Tips: Jubileumsgaven som står ute i gangen ble brukt til formålet. og pang sa det.

10. Hvilken ishavsblogg er den beste? Tips: her svarer vi vell alle unisont det samme? Undertegende vet bare om 3 stk, slik at alle havner topp tre.

Håper dere alle koser dere med litt fredagsunderholdning, også skal undertegnede straks vandre inn i stua å bli med på dagens quiz!

Vi trekker ut en heldig vinner av alle som svarer, som får en valgfri t-skjorte i fra Vellferden.

God helg ønskes i fra Bjørnøya!

2 tanker om “Fredagsquiz

    • haha, skulle stemme bra det! Vi fikk inn en ganske fyldig besvarelse på mail, så du ble ikke vinner denne gangen. Tusen takk for ditt bidrag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.