En bursdag i ishavet

Her om dagen var det noen som hadde bursdag, og selv om en befinner seg ute i ishavet betyr det ikke at vi lar spesielle dager bli ufeiret. Vår eminent Sondeleder fylte år, og dermed var det duket for bursdagsfeiring. Tallet har ikke den største viktighet, men vi kan avsløre at vedkommende ikke har særlig tegn på at utseendet har blitt innhentet av alderdommen.

La oss si at de aller fleste på stasjonen viste hva som foregikk i bakgrunnen unntatt personen som det ble stelt og styrt til ære for. Det ble laget vimpler med bildet av bursdagsbarnet, blomsterdekorasjoner og selfølgelig en krone på størrelse med en Storjo i fult utslag.

Et stk fornøyd bursdagsbarn


En kan aldri bli for gammel til å bruke krone, da det er noe nostalgisk over å kunne tre på kronen og på en måte være konge for en dag. En fantastisk følelse, som en husker godt i fra barndommen.

Duket for feiring av bursdagsbarnet

Og som bursdagsbarn er det en selvfølge å få skyte salutt med kanonen på øya. Noe som var til stor stas for både bursdagsbarn, men også andre synes det er ekstremt gøy med kanonavfyring.

Etter Salutt, bursdagssang og middag var det på tide med noe godt i glasset. Når en fyller år, kan en få velge noe fra den lokale godtebutikken, som kan deles med resten av besetningen ute i godværet for eksempel. Dette ble også tilfelle da vi hadde en av de første godværsdagene denne sommeren, og da ble det helt naturlig å sitte ute resten av feiringen.

Vell overstått bursdag!

3 tanker om “En bursdag i ishavet

  • Hei Anne!
   Tusen takk for hilsen.
   Her på Bjørnøya har vi det fint. Nå har vi hatt godvær i 8 dager til ende og sannelig ble det fint i dag også. Håper du får en flott vintersessong på Jan Mayen, den øya er jo litt din 😀
   Hils til kjentfolk du måtte treffe på din vei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.