Bjørnøya klippestue

Det er flere grunner til å støtte lokalt næringsliv i disse dager, men først og fremst for vår del blir det for langt å dra til nærmeste frisør for en stuss. Det å tygge på sin egen bart er ikke noe særlig, dog så synes undertegnede at bartestussing er i overkant kjedelig og resultatet blir så som så.

Heldigvis så fins det en tidligere hundefrisør på øya, som med glede tok på seg ansvaret for å få stusset litt av trollskjegget. Bakgrunnen for at hun ble den utvalgte kan ha noe med hennes erfaring med å klippe hunder, men det skal ha blitt visket om et klipperi og/eller stusseri i Longyearbyen som gikk sånnn passe rundt i lystig lag. Uansett CV’n var godkjent, og siden vi ikke kunne lokalisere frisørsaksa, så ble kjøkkensaksa det en hadde for hånda.

Det som skulle være en plankekjøring-bartestussing endte med at hele skjegget ble formet, stusset og klippet. Resultatene er dessverre under etterforskning per dags dato, men la oss si at begge parter ble fornøyd og livet går videre og hår vokser ut igjen.

Klippestua tar jobben seriøs, og har egen lyskaster for å gjøre jobben til klipperen enklest mulig.

I følge den lokale korrespondansen så har Bjørnøya klippestue en hemmelig konkurrent i form av en Albansk frisør som holder til nede i naustet. Dette er dog ikke bekreftet, men i følge sagnet er denne Albaneren meget dyktig i sitt arbeid og skal visstnok heller ikke ha noe betaling for tjenesten, da han mener at alle fortjener å være vakre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.