Ære være fuglen

Det finns ei øy, ca midt i mellom Tromsø og Longyearbyen. Det er ca 500km til nærmeste nabo. På denne øya er det stort sett ni stk fastboende året rundt, men det hender seg at det kommer litt ekstra mennesker som blant annet har som formål å titte litt  på fugl, eller kanskje fisk. Det er seg gjerne folk i fra Norsk Polarinstitutt eller fra andre miljøer som for eksempel NTNU.

Her ute i det fjerne


Venkemor med smått

Det er ikke stille rundt om hushjørnene selv om det stort sett bare er oss 9 på stasjonen. Vi har nemlig fått en hell skokk med ærfugl rundt omkring stasjonsområdet, som har valgt å ha reiret sitt på ganske kloss hold.

Det hele startet med vandring på natterstid, hvor parene gikk rundt for å teste ut hvor den beste reirplassen var. Dette kunne minne om et typisk IKEA-besøk, hvor gubben syns det meste var fint og bra, mens fruen trengte at gubben engasjerte seg hakket mer i hvilken sofa de skulle ha.

Noen la seg ned under trappa ved kjøkkenet, andre la seg ned ved trafoen og noen rett ved hangaren. Naturlig nok ble dette en snakkis rundt middagsbordet, når kom vi til å bli onkler og tanter, hva skulle de hete, har de lagt egg? Spørsmålene var ikke rent få, men egg ble lagt og navn ble gitt.

I følge lokalblekka, så skal det ha vært hele fem reir i umiddelbar nærhet til stasjonen. Fruene ble navngitt Venke, Gretha, Musa, Comle og Turid. Dessverre viser det seg at det kun er Gretha og Musa som fortsatt ligger på reirene sine.

Det ble også satt opp kamera, som hadde til hensikt å ta bilder av klekkingen, en såkalt timelapse hvor det tas bilder på intervall. Undertegnede har ikke klart å få tak i disse bildene enda, men håper at kameramannen tar seg bryet med å dele bildene, slik at dere også kan ta del i klekkingen. Det har likevell latt seg dokumentere at noen av våre kjære fugler har allerede klekket sine søte små.

Se så søte

Det ferskeste ryktet skal ha det til at det er oppdaget enda et reir, og fruen som ligger her er blitt navngitt Borghild Gulestøl og har i følge mine kilder hemmelig addresse. Saken oppdateres fortløpende.

CCA: Borghild har fått nytt navn, og det er vist stedlig leder som har godkjent denne navneendringen. Reporter som var ute denne dagen skal ha hørt navnet, men takket være tid i timen måtte skyene observeres og navnet gikk i glemmeboka.

CCB: Da mine damer og herrer har undertegnede klart å fått tak i det nye navnet til, tidligere Borghild Gulestøl, er nå blitt til Tina Bru.

Klarer noen å gjette hvor fuglene har fått navnene i fra?

2 tanker om “Ære være fuglen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.