ARM-Comble demob

Sommer 2019 ble det installert en liten skog av forskjellige meteorologiske sensorer og instrument ved stasjonen på Bjørnøya. Dette var et forskningsprosjekt finansiert av US Dep. of Energy.
ARM står for “Atmospheric Radiation Measurement” og COMBLE for “Cold air Outbreaks in the Marine Boundary Layer Experiment”. Målet med prosjektet var å bedre kunne varsle polare lavtrykk. Utstyret ble installert 2019 av en amerikaner og to mann fra Graciosa Island, Azorerne.

Som så mange andre besøkere markerte Tercio og Bruno hjemplassen på totem pålen

Tilsvarende utstyr og litt til ble også installert ved Nordmela på Andøya. I tillegg til alle instrument ble det frem til 31. mai sendt ekstra vær ballonger, noen dager hver 3 time.
Dette genererte mye overtid med ballongslipp for vinterbesetningen. Men særlig for tekniker da det stadig var noe feil med utstyret, ikke minst fordi det ikke helt taklet klimaet. I tillegg var det et instrument som fikk litt juling av en isbjørn.

Plan var at de skulle komme selv å plukke ned utstyret denne sommer. Men pga Covid-19 tar vi jo ikke imot besøk og prosjektet genererte ny overtid for sommerbesetningen.

MK og MK samarbeider

Ingvill psyker seg opp til litt demob

Demontering av juletre

Transportfirma Kvikane

Alt utstyr inn i hangar for pakking

Nils Rune pakker

Alt utstyr er nå pakket ned og klart for å bli sendt tilbake til USA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.