Mannen, Myten, Legenden

Det er selfølgelig Kurt Blodstrupmoen vi skal se litt nærmere på. Han er i bunn og grunn en kjernekar, som stort sett er snill og grei. På en måte kan man si at han er sønn nr 2 til driftsleder, og han har allerede et par vintre og sommere på øya. Han er godt kjent med fasiliteter både her å der, men som menn flest, er det en grunn til at vi lever kortere enn de bedre halvdelene og frøknene der ute. Vi gjør rett og slett mindre smarte ting i blant.

Så på bakgrunn av det dere nå vet om Kurt, kan jeg avsløre at han skulle være en del av vårt førstehjelpskurs. For å være skikkelig ishavsfarerer det greit å ha gjennomgått førstehjelp, lære litt basisferdigheter om uhellet skullet være ute. Det er langt til nærmeste hjelp og da må vi kunne behandle skader om dette skulle oppstå.

Vi hadde en gjennomgang på grunnleggende førstehjelp, hvor vi gikk gjennom hvordan hjerte-lungeredning fungerer, hvilket tall en skal huske på, hvilken rekkefølge og hvilken takt det skal gjennomføres i. Vi testet båren, og fant ut at en ikke kan snu den opp-ned med noen på, selv om de skulle være stroppet fast. Ellers snakket vi om hva en bør ha med seg på tur, hvordan en skal handle om noe skulle skje. Litt tørrtrening på ferdigheter som er nødvendige å kunne, men som en håper en aldri må bruke.

Kurt skal reddes

En vet aldri hva Kurt kan finne på, han prøvde å spille bordtennis i fra buldreveggen å falt ned

 

Bare noen dager etter at vi hadde hatt gjennomgangen, skjedde det unngåelige. Kurt Blodstrupmoen falt i fra buldreveggen og skadet seg, på samme tid tok søppel-conteineren fyr, og sto i full fyr og flamme. Da ble det både brannøvelse og førstehjelpsscenario. Takket være heltemodig innsats ble brann slukket og Kurt ble behandlet etter beste evne.Det skal sies at Kurt hadde prøvd å spille bordtennis i fra buldreveggen, samtidig som han tok seg en dram. Så en kan jo spekulere i at dette var en smule selvforskylt? Vi fikk kurrert Kurt, og satt han ut på luftings. Det skal sies at en aldri vet hva Kurt kan finne på, han er et en-manns-sirkus og tester stadig sine egne grenser. Han har en meget viktig rolle på bjørnøya, han jobber som markør og moroklump. Selv om det så alvorlig ut, tok Kurt seansen med knusende ro, og kunne meddele at han var laget for den slags. Det skulle mer til for å knerte en tøffing som han!

Viktig å trene realistisk

Hvilke erfaringer har folket med Kurt?
Hvilke sprell kan han finne på? Det vet vi ikke, så en må bare holde i hatten å håpe på det beste.

 

Selv om dette er seriøse saker, må en kunne ha det litt morsomt på kurs.

Det ble en tøff ettermiddag for Kurt, så han trengte litt luft etter både knall og fall. Ikke minst 9stk som skulle gjøre konpresjoner på ham.

 

Kurt strålende fornøyd med vell gjennomført brannslukking, brannøvelse og førstehjelp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.