Du blir hva du spiser

Suksess kommer ikke av seg selv

Enhver vellykket ekspedisjon i ishavet og polare strøk har hvertfall en ting til felles, nemlig: Næringsrik mat så en ikke får skjørbuk. Om du er i ishavet for å dra tonnevis med torsk, forsker på storjo’n eller observerer på vegne av meterologisk institutt så trengs det en form for vomfyll. Og det funker ikke med nudler i månedsvis.

Vi har kommet et stykke inn i kontigenten, og det er på tide å presentere de som sørger for at vi ikke får skjørbuk på Bjørnøya.

Ishavets barskeste?

De viktigste på stasjonen

På huset har vi to fantastiske kokker som disker opp kvalitetsmat, måltid etter måltid. Kjøkkensjefen kjører på med god gammal husmannskost, mens førstekokken lar seg inspirere av kjøkken over hele verden. Om du ikke har vann i munnen allerde, så får du det etter hvert. Så langt har vi fått i oss en haug med forskjellige kaker, et drøss med heimkjær mat også mer eksotiske retter som ceviche, gnocchi, thaisuppe som hadde et spennende navn. Frityrstekt ribbe og vannmelonsalat for å nevne noe. Så om du leser her inne mamma, så frykt ikke sønnen din får mat nok, nydelig mat sådan!

Selv om en er kokk på ishavet, så er mulighetene mange for å gjøre annet også. Førstekokken er ofte på tur, eller med et konsentrert blikk i en av mange verksteder. Han er glad i å sysselsette seg med praktisk arbeid. Han har jobbet med alt fra michelinstjerner til matvogner og har et bredt spekter av erfaring når det kommer til mat og matlaging.

Plasmabrennern i godt driv

Konsentrert blikk

Kjøkkensjefen vår har en litt mer tradisjonell tilnærming på maten hun lager. Det går i den kosten som noen har vokst opp med, kjøttkaker, fiskegrateng og den slags.

Vi har med andre ord det beste fra Norge og verden, servert hver eneste dag. Med unntak av når kokkene har bursdag, som faktisk fyller år samme dag. Da er det oss andre som må trå til på kjøkkenet. Så om noen der ute, som kan lage mat, kunne tenkt seg å hjelpe oss med å utforme en bursdagsmeny til kokkene, eventuelt komme å lage maten, rop ut!

Kokk eller handymann?

En blir hva en spiser, og her på øya spiser vi allsidig, variert og sist men ikke minst sterk kost 😉

1 tanke om “Du blir hva du spiser

  1. Så lenge du fortsette og fortell mæ at min fiskegrateng e best, blir det nok julegave på dæ i år også… 😃💕

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.