Isbjørntemmer


Heldigvis og dessverre(?) så har vi sluppet å være isbjørntemmer så langt, men det er slik at når en går utenfor stasjonsområdet må en bære våpen som sikkerhet om det skulle dukke opp en isbjørn. 

Dette er noe som kanskje ikke alle har vært borti før, og da er det greit å få litt opplæring i hvordan våpen skal håndteres, og hvordan det kjennes på kroppen når du presser fingeren sakte mot avtrekkeren før skuddet løsner. 

Vi fikk også opplæring i hvordan knallpennen og signalpistolen fungerer

• Altered sexual desire How to get viagra Vascular Surgery.

. Det er viktig å huske på at signalpistolen har en ganske bra rekkevidde så ikke skyt over bjørnen, for da blir den skremt mot deg. Undertegnede kunne godt tenkt seg å se en isbjørn på avstand, men ikke løpende mot meg
.

I følge avtroppende besetning ble det observert isbjørn rett utenfor stasjonen i starten av mars, og siste spor  av isbjørn i april, men ingen spor etter at isen gikk. Så forhåpentligvis har vi ingen sultne bjørner på øya, men om vi skulle ha det skal jeg fortelle dere sporenstreks her på bloggen.  (forutsatt at signalpistolen gjør sin jobb)

Vi hadde intern skarpskytterkonkurranse, og i følge lokalblekka eller jungeltelegrafen var det sjefskokken Tonje som stakk av med heder og ære denne gangen. 

Hvor mange av leserne har vært på Bjørnøya før og hva ønsker dere å lese mer om? 


9 tanker om “Isbjørntemmer

 1. Vært der i tilsammen 4 1/2 år, leenge sia, hva med bilder fra de daglige jobber, selvsagt fra naturen, på tur, i hyttene.
  Neste hva som helst, så vi kan mimre litt
  pg

  • En ringrev i spillet med andre ord, hva er det beste med ishavet synes du? Det skal vi få til, bare undertegnede klarer å lære seg editoren som brukes.

 2. Var der i -97 på jobb med kjøleanleggene, og vinteren -14-15. Er jo mest interessert i vinteren og havisen, men veldig historisk interessert, så hvis noen kommer og graver opp noe, må vi få vite det inkl. gode bilder:-)
  Det beste med ishavet / Bjørnøya, er roen. Og at det du har, er hva du kan hjelpe deg med. En potetkanon og en sagfliskanon må dermed lages med deler og utstyr man finner rundt omkring 🙂
  Men, som nevnt over, alt er interessant!!

  • Så gøy å høre! Kan bli vanskelig med havis og vinter, men er enda noen snøflekker igjen her. Vi skal gi beskjed om noen kommer og graver, eneste jeg vet om per nå er noen som skal komme å fiske, mener å huske at de var fra NTNU. Det gjøres den ypperste innsats for å ta gode bilder så vi håper å kunne tilby dere en så nær som mulig opplevelse av å være her på øya.
   Roen kommer nok etterhvert, da det har vært en del helikopter innom og kystvakt på besøk. Det er en god egenskap å kunne bruke det en har tilgjengelig!

   • Tror nok at ro og sommer ikke er like synonymt som ro og vinter.
    Lykke til med sesongen, jeg følger med 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.