NGU – Norges Geologiske Undersøkelse på besøk

Bjørn og Georgios fra NGU, Norges Geologiske Undersøkelse har nå vært her i nesten to uker. De har laget fem geolektrisk profiler for å kartlegge hvor lett strøm kan føres gjennom bakken. Her nådde de helt ned til 150m dypt. I tillegg har de brukt en georadar for å lage åtte geometriprofiler av bakken for å se på tykkelsen av lagene i bakken. Tilbake i Trondheim skal dataen analyseres for å vurdere mulige borringer etter fjernvarme. Det hadde jo vært flott om det hadde vært mulig å lage strøm av fjernvarme, slik at vi slipper diesel aggregatene. Fremtiden får vise hva det blir. Uansett så er dette viktig forskning som kan brukes til å kartlegge geologien i området så nå er vi spente på resultatene.

Georgios får opplæring i isbjørnbeskyttelse

Bjørn legger ut elektroder

Georgios jobber

Gutta tilbake fra jobb

Georgios på vei inn i gruven på Tunheim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.