The Garbitch Girls of Bear Island

Jentene på stasjon har gjort mesteparten av jobben med å samle sammen søpla rundt på flere av strendene. Vi er virkelig stolte over det arbeidet som er lagt ned. Både fysisk ute i felt men også kontakt med samarbeidsparter for å få det fraktet opp til stasjon og senere videre til destruksjon. Godt jobba !! Sandra, Kine, Maiken og Katrine.

 

Utover sommeren har besetningen aktivt samlet inn søppel rundt på øya. I samarbeid med Sysselmannen på Svalbard fikk vi hjelp fra helikoptret for å frakte alt inn til stasjon. Det ble en travel dag både for de i helikoptret og for oss nede på bakken som tok i mot løft etter løft. Totalt ble det fløyet inn 12 bigbags med søppel. Blåser tauverk, sko og støvler, plastkasser, sykler og alt mulig annet rart er det å finne der ute. Vi har hatt flere turer på sør og nord på øya for å samle sammen søppel. Etter ett forsøk på å slepe  bagene inn til stasjonen med båt måtte vi gi opp det. Ble for tungt.  Sysselmannens helikopter ble redningen for oss i dette prosjektet. Varm takk til sporty og svært profesjonell innsats av besetningen på helikoptret som gjorde dette mulig.

Noe av det som ble samlet inn ved Kapp Levin

Forsøk med henting med båt ble skrinlagt da bagene ble for tunge etter at de samlet mye vann

Første løft kommer

Tunge sekker. Erling og Vidar drar (ikke bare på årene)

Sandra syntes det ble vel tungt !

Nytt løft på tur inn

Etter ordre fra Sandra hentet vi traktoren. Sandra viser seg som den fødte sjåfør

Godt jobbet. Ble en enkel jobb med disse på laget

Endelig er alt samlet til destruering.

Fra innsamlingen i Nordhavna

Nordhavna

Nytt løft

Fra Kapp Levin

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.