Julebakst

«Julen skulle jo feires, det er klart
. Vi hadde ikke så meget å gjøre at vi ikke kunne ofre oss en smule for bakekunsten, og etter beste evne fikk vi da i stand en slags julebakst.» Slik skildrer Arthur Oxaas juleforberedelsene i fangsthytta i Dianabukta i 1906
. Omtrent slik er det vel med oss også. Om det blir sju slag til slutt, gjenstår å se, men vi tar oss sjølsagt tid til både bakst og andre juleforberedelser!

Juleverksted

God Jul med pepperkaker fra Elin og Erling

Rune måtte hive seg til ved dreiebenken for å skaffe ny krumkakepinne

Tekniker Bjørn var sjølskreven montør av pepperkakehuset

Gammelradioen er modell for årets pepperkakehus på Bjørnøya – med antennemast og elektriske lys!

3 tanker om “Julebakst

  1. Ser med gru på Bjørn’s montering av pepperkakehuset. Melisen renner på på utsiden av sprøytespissen, grunnmuren er i ferd med å gå i oppløsning i følge smulene på benken og tar jeg ikke feil har han tyllet i seg nesten en hel flaske med rom, hvilket kan bekreftes av flaska i bakgrunnen og hans noe fårete glis:-)

  2. Åja i skarp rute med julebakst og forberedelser? Ja det e’kje nåkka annerledes her nede på fastlandet. Her e et flott lys i Tromsø idag på dommedagen, men ellers e det jo svart hav over alt. Vi kunne nu så sårt ha trengt en liten halvmeter med sne til jul, mest for fargen sin del. Kanskje dåkker bare renne inn på radioen å melde nåkka nord-vest å sne og så sende dåkker nåkka denna veien? Et bitterlite polart et har vorre tingen. Æ vil ønske dåkker alle ei riktig fin julefeiring og håpe at dåkker ellers får en fin vinter. Ja og så håpe æ at dåkker nu endelig får julebesøk av Sysselmannen. Det e litt stas og schvung over den lille andakten i stua. God til å synge e dem og så bare hiv dåkker på. Husk nu endelig på å gå til Teltvika å fyll etter på den konjakkflaska som står der sånn at der står en skvett til en kjenning som sløng innom.. God Jul.

    • Hei Oddmund, her er vi i skarp rute med det meste – dog fjernt fra fastlandslivets julestress & stri! Berget oss gjennom dommedagen, og gleder oss over nordvest liten kuling, snøbyger og et par blå idag. Skal gjøre et forsøk på å sende litt av sorten sørover 😉 Det tradisjonelle julebesøket med sysselmann & prest utgikk dessverre av ulike årsaker. Forhåpentligvis blir det nyttårsbesøk i stedet. Inntil videre får vi prøve å stå for synginga sjøl… Har hatt flott vær og føre de tre ukene vi har vært her, men til Teltvika har vi ikke vært enda. Skal huske på dine formaninger når vi tar turen dit! Ønsker deg ei riktig god jul fra ishavet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.