Hvordan fylle radiosonde ballongen best mulig?

To ganger i døgnet slippes en radiosonde ballong for å måle posisjon, trykk, temperatur og fuktighet i atmosfæren. Siste besetning brukte gjerne «skyggemetoden» for å fylle radiosonde ballongen mest mulig riktig

Cardiovascular conditions amoxicillin Figure 1. The Certification Team School.

. «Skyggemetoden» betyr at ballongen er stor nok når skyggen til ballongen når riktig høyde på veggen. Vi var ikke helt fornøyde med denne metoden. Vi prøvde derfor først å bruke et manometer men nå har vi i hovedsak gått over til å bruke både tid og et lodd. Målet er at ballongen stiger høyest mulig og har helst en stigehastighet på 300 m/min. Så langt er vi fornøyde med resultatene våre men vi kommer til å fortsette å følge med.

Sonden kalibreres

Ballongen forberedes til fylling

Ballongen fylles. Loddet har ikke falt ned enda.

Ballongen er fylt og loddet har falt ned.

Ballong og sonde er klare

Ballongen slippes


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.