Ishavet – ikke for alle

Fugletitting blir fort en hobby for mange mens man er på Bjørnøya. Fuglebrettet og stasjonsområdet blir nøye overvåka for å se om det dukker opp noen nye arter. Stort sett kommer de en etter en; havhest, polarmåser, lomvi, ærfugl og snøspurv. Men av og til dukker det opp fugler som ikke hører hjemme på ishavet. Ugunstige vinder og feilnavigering har ført disse ut av kurs. For mange av disse, uheldige fremmedfuglene, er naturen nådeløs. Den 20.5. ble det observert rundt 15 forkomne sidensvanser ved fuglebrettet, og kort tid etter hadde en bukka under.

Feilskjær i naturen straffes nådeløst.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.