Ishavsliv

I vinter, har det vært lange perioder med flott og kaldt vær og nordlige vinder. Dette har gjort at havisen har fått lagt seg rundt Bjørnøya. Fra stasjonen er det is så langt øyet kan se. For mange av oss, er dette en ny og spennende opplevelse. Ikke minst, er det fascinerende hvor fort isen kan skifte karakter, den kan virke solid et øyeblikk, for så å danne gedigne råker som igjen fryser – og dette kun i løpet av få timer. Størst spenning derimot, har det vært om sjefen sjøl kanskje skulle verdige Bjørnøya en visitt – og sannelig, på selveste kvinnedagen møtte han opp. Siste besøk var vinteren 2013.

Fra stasjonen er det is så langt øyet kan se.

Isen gir muligheter til å utforske nye områder.

Vest på øya er det mindre is. «KV Svalbard» leverer post og varer ved Teltvika.

Velkommen! Første besøk på Bjørnøya siden 2013. Foto: Ragnar Sønstebø

En tanke om “Ishavsliv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.