Hyttetaket på Skutilen

Det ble tid til et siste stort velferdsprosjekt før mørketiden senket seg over Bjørnøya. Det har lenge vært planlagt å skifte taket på Skutilen hytta. Materialer til taket har vært fraktet opp på snøscooter av en tidligere besetning og prosjektet har ligget på vent til en gylden anledning for et snekkerlag å ta turen.
Vi har ved flere tilfeller hatt planen klar om å ta turen for å starte på prosjektet men det har hele tiden kommet noe i veien som gjør at det har blitt utsatt. Nå fikk vi en mulighet som vi måtte benytte oss av. Sea King Saver 33 kom på besøk og vi fikk mulighet til å fraktes med helikopter sør til Ellasjøen med personell, verktøy og materialer.

Sea King Saver 33 setter oss av ved Ellasjøen med proviant, verktøy og materialer.

Vi ankom sent og måtte gå flere turer opp og ned fra Ellasjøen til Skutilen med tunge materialer, verktøy, proviant og oppakning.
Morgenen etter kunne vi starte på prosjektet med riving av det gamle taket og demontering av pipehatt og ovnsrør. Vi startet med snekringen av det nye sutaket samtidig i tilfelle regnet kom. Første dagen var vi heldige med været

Tilstanden på det gamle taket var ikke særlig god og det var modent for utskifting.

Riving av taket i sør samtidig med snekring av nytt sutak.

Andre dagen startet vi tidlig med riving og snekring da vi hadde relativt dårlig værmelding å forholde oss til. Det var meldt sterk kuling og regn utover dagen så det gjaldt å peise på for å få taket tett.

Nesten ferdig med nordsiden

Siste spikerslag i sutaket. Nå gjenstår bare takpappen.

Reinskjæring av sutaket for tilpasning av vindskeier og vannbord før takpappen rulles på.

Da taket var tett og pappen skulle legges, var det slutt på hellet med været. Det blåste kraftig opp og det begynte å regne. Det ble litt av et strev å få på plass takpappen under slike forhold og alle tre måtte på taket for å holde pappen nede. 
Resultatet ble likevel veldig bra og etter 5 dager med riving, snekring, måling, kapping, tilpasning, maling, montering av piperør, ventilasjonsrør, pipehatter og antenne sto endelig taket ferdig.

Takpapp på plass og vindskeier under tilpasning

Det ferdige taket ble meget bra. Dette skal holde i mange år fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.