71 grader nord på Bjørnøya


Det har rent mye vann i Lakselva siden deltakerne i 71 grader Nord som sendes på TV-Norge, var her på Bjørnøya på et av sine oppdrag i årets utgave. Været viste seg ikke fra sin fineste side da de steg i land på sørøstsida av øya, i Hvalrossbukta, sammen med produksjonscrewet og sikkerhetsfolk. Deltakerne ble delt i to lag og fikk i oppdrag å finne hvert sitt punkt henholdsvis på østsida og vestsida av øya, før de skulle finne hver sin person blant besetningen på Bjørnøya. 

Første gruppe er på vei inn til stasjonen. Foto: BOF

Gruppe to på vei inn til stasjonen. Foto: BOF

Etter en strabasiøs tur rundt om øya kom første gruppe fram til stasjonen og spurte etter Mats Kågstrøm. De hadde med et brev fra hans familie på fastlandet. Det ble noen tårevåte øyeblikk og gledesutbrudd, noe som sikkert lager god TV-underholdning. De ble invitert inn på stasjonen og fikk tilgang på varmt vann til sine drikker og drytech-mat. 

Gruppe nr to fikk kontakt med stedlig leder Erik Sommerseth. Han inviterte dem inn på stasjonen. Foto: André G. Røsberg.

Deltakerne ble intervjuet inne i finstua samtidig som de fikk varmen i seg igjen. Foto: BOF

Her har Mats fått brev hjemmefra, overlevert av den første gruppa som kom til stasjonen

Is diarrhea amoxicillin dosage sterone, the main male sex hormone. A low rate.

. Foto: André G. Røsberg.

Etter en god stund kom gruppe nr 2 inn til stasjonen. De hadde med et brev til Nina Skogheim, og om det ikke ble noen tårer hos Mats, ble det ihvertfall masse gledestårer både hos Nina og oss andre, da hun åpnet brevet med bilder, tekst og hilsener fra barn og barnebarn. 

Andre gruppe kom stasjonen med brev til Nina. Bjørn Ove og Erik ser spent på. Foto: André G. Røsberg.

Denne gruppa ble også invitert inn i varmen og gjensynet mellom de to gruppene var flott. De fikk etter hvert etablere seg på mesaniet i hangaren og overnatte der da været ute ikke var blitt noe bedre. 

Produksjonscrewet fikk derimot kose seg med kaffe, kaker og deilig småsteik til middag. Det var hyggelig å slå av en prat med de som er med og lager dette programmet.

Tidlig neste morgen dro alle i samlet flokk sørover til Sørhamna. Foto: BOF

Tidlig neste morgen var det klar for avgang sørover. Været var ikke blitt noe bedre så de hadde en røff tur sørover de 18 km til Sørhamna. Der ble de værende noen dager da været lot ikke å bedre seg. 

2 tanker om “71 grader nord på Bjørnøya

    • Hei Halvor
      Det var i slutten av april mener jeg ganske sikkert. Det var den forrige besetningen som hadde gleden av dette besøket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.