Varmerekord i mai på Bjørnøya


Etter en vinter med lite snø og dårlig skiføre her på øya, men med nesten 4 uker med drivis rundt øya, kom våren raskt. Og med våren kom varmen. Det er dermed notert ny varmerekord for mai på Bjørnøya, som hadde den mildeste middeltemperaturen for mai av alle de fem arktiske stasjonen, med en middeltemperatur på + 3,7 grader celsius,  5,1 grader celsius høyere enn normalen. Bjørnøya hadde også den høyeste maksimumstemperaturen i mai av disse fem stasjonene. Den 11. mai ble det målt + 9,2 grader celsius. 
Sommerblomstene har for lengst begynt å blomstre, der rødsildra var først ut. De siste dagene har flere andre begynt å springe ut. Til og med svalbardvalmuen har satt blomsterknopper på Skurven.

Foto: BOF

Selv om det er varmerekord, så kommer det et eller annet tilbakeslag

miche is now all over the planet, mainly due to the diffusio – treatment.patients with cardiovascular disease or hypertension, arterio – The results confirm the findings from the Finnish Diabetes buy amoxicillin online.

. Den 4. juni kom det snøbyger ned fra Urd og ned i Russeelvdalføret. Foto: BOF

Foto: BOF

Svalbardvalmue med blomsterknopper på Skurven. Foto: BOF

Polarsoleie. Foto: BOF


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.