Hipp hipp hurra for grunnlovsdagen!

Tradisjonen tro ble det en flott feiring av Norges nasjonaldag her på hjerteøya også. Dagen startet litt på forskudd med badstubading og en kald dukkert i havet med pluss 0,3 grader for noen av besetningen.

 

 

 

 

 

 

På morgenen 17. mai ble flagget heist og salutt avfyrt for å markere inngangen til feiringen. Så gikk vi inn og spiste en deilig frokost laget av Nina.

 

 

 

 

 

 

Senere på formiddagen ble det tid for å gå i tog. Da det var litt kald vind, gikk togruta fra gårdsplassen opp til hangaren og tilbake igjen, dog med en avstikker rundt ei av småhusene som står på sørsida av veien. 

 

 

 

 

 

 

Så ble det tid for sjampagne, pølser og andre gode retter til lunsj.

Etter lunsj kom mannskap fra KV Harstad med skipssjef Kyrre Einarsen på land for å feire resten av dagen sammen med oss. Det ble et nytt 17.mai-tog på øya, borgertoget, der det ble marsjert og sunget sanger. Skipssjefen imponerte stort med å synge nesten alle versene på Mellom bakkar og berg. Vel oppe ble nasjonalsangen sunget før de ble invitert inn på kaffe eller bading nede i hamna. De fleste valgte det siste og ble dermed innlemmet i Bjørnøya nakenbaderforening. 

 

 

 

 

 

 

Så ble det servert bløtkake og kaffe. Etter kaffen gikk fikk de en guidet tur av Susanne til vraket av Junkerflyet som styrtet her under den andre verdenskrig. 

Nina pynter bløtkake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til slutt ble det leker oppe i hangaren, som potetløp, sekkeløp og kaste på blink. Selvsagt ble det premiering også, før de rakk en kort tur innom velferdskiosken for en godhandel og så fotografering ute på brinken med båten i bakgrunn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratulerer med dagen, til alle i Norges land.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.