Flere flyvende gjester besøker oss

Den ene fuglen etter den andre dukker opp her i disse varme dager her på hjerteøya. 

Den 10. mai dukket det opp to småspover som trippet nede på gresset foran stasjonen. Det hender seg at de dukker opp her men er ikke vanlig.

Foto: BOF

Foto: BOF

Foto: BOF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt mer uvanlig er svarthalespove av den islandske underarten som dukket opp her kvelden den 9. mai. Bildene er tatt dagen etterpå. Vi hadde god hjelp av Georg Bangjord i Longyearbyen feltornitologiske forening (LoFF) til å identifisere at det var underarten det var snakk om her.

Foto: BOF

Foto: BOF

Foto: BOF

Foto: BOF

Foto: BOF

Foto: BOF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så dukket stæren opp. Tidlig på morgenen ble den observert sittende på en bardun fra mastene vest for stasjonen men pga. avstanden var det ikke råd å identifisere den da. Senere på dagen satte den seg på taket av met-huset på gårdsplassen og med kikkertlinse foran kameraet ble det råd å få tatt bilde av den.

Foto: BOF

Foto: BOF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tre steinskvetter, to hunner og en hann har lett etter mat på en smeltende snøflekk på den andre siden av gårdsplassen for stasjonsbygningen. Pga. avstanden har det vært vanskelig å få tatt noen gode bilder så igjen ble kikkertlinsa foran kameraet løsningen.

Foto: BOF

Foto: BOF

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.