Flere sjeldne gjester her på Bjørnøya samt gjensyn med faste travere

Våren har så desidert kommet tilbake for fullt med snøsmelting av det lille som er igjen av snø, store elver og bekker, regn og sol om hverandre og ikke minst midnattssol. I tillegg kommer trekkfuglene tilbake, både de faste som er innom her på vei nordover som Kvitkinngåsa eller andre som vil hekke her. Ei ugle kom innom en kveld men den fløy vekk like raskt som vi rakk å komme oss opp fra stolene og se etter den så vi fikk ikke identifisert hva slags ugle det var.

Foto: BOF

 

 

 

 

 

 

 

I går, 8. mai, dukket det opp en liten bokfink hunn på foringsplassen foran stuevinduene. Der koste den seg med solsikkefrø. Det spørs om den kommer til å komme seg sørover igjen til høsten eller om den møter sitt endelikt her til vinteren. Det er ikke ofte det kommer bokfink her oppe så dette er en sjelden gjest.

Foto: BOF

 

 

 

 

 

 

 

I dag, midt under frokosten, dukket det opp en liten flokk i horisonten over Nordhamna. Det viste seg at det var 8 kvitkinngås som kom inn for landing i Tobiesenbekken etter en lang flyvetur fra fastlandet. Det er blitt observert en enkelt kvitkinngås for en stund siden som fløy forbi bygningene her, men en rakk ikke å få fram fotoapparatet før den var forsvunnet. Den ble identifisert ved hjelp av kikkert.

Foto: BOF

Foto: BOF

Foto: BOF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har omtalt ringdua som kom for ei uke siden, men den besøker oss på foringsplassen hver dag.

Foto: BOF

 

 

 

 

 

 

 

En heilo landet på gårdsplassen og søkte etter mat forleden dag. Den er tidligere i år sett lenger vest på øya. En steinskvett kom også innom men den satte seg litt lenger vekk fra bygningen slik at bildene ble for dårlige. Den er også blitt sett ved hytta i Teltvika.

Foto: BOF

 

 

 

 

 

 

 

Både sabinemåke og hettemåke er kommet her. Foto er kun tatt av hettemåke så langt.

Foto: BOF

 

 

 

 

 

 

 

Og storjoen er selvsagt kommet tilbake. Den har etablert seg på sine vante hekkeområder rundt om på øya. Både ved Lygna, på holmen i Laksvatnet og ved Kapp Posadowsky er det storjopar. Dette paret er det som har tilhold ved Kapp Posadowsky og som var skikkelige supermodeller for fotografen.

Foto: BOF

Foto: BOF

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.