Suksess for BØFF den femte

Publikumstilstrømningen var tilsynelatende stor da den femte BØFF – Bjørnøya filmfestival, gikk av stabelen, 19.-20. januar 2018. Og med det store trekkplasteret, Den 12. mann, var det ikke rart at på åpningsfilmen var 100% av omegnens beboere til stede på filmfremvisningen. Filmen gjorde et sterkt inntrykk og publikum hadde bare superlativer å komme med om filmen. 

Det var stort oppslutning om de andre filmene også, selv om det mot slutten falt fra flere etter hvert. Beboerne på Bjørnøya retter en stor takk til festivalkomiteen for en vel utført jobb. Haakon og André hadde stått på med å få til et variert program og klarte det kunststykket å få tak i Den 12. mann. I denne sammenhengen rettes en stor takk til Nordisk Film Distrubusjon og Harald Zwart. En skal heller ikke glemme Mats, som med sine tekniske ferdigheter bistod med fremvisningen av filmene. 

Postmester sjekker billettene

Kinosalen

Spenning i filmen

Åpningsfilmen med reklame før visning

Etter første film ble det tid til skikkelig kinomat – pølser i brød og lompe

 

 

 

 

En tanke om “Suksess for BØFF den femte

  1. Man kan forstå at det bare kom superlativer fra publikum på Bjørnøya som var til stede på «Den 12. mann», og det er jo absolutt en bra film, men man bør vite at mange av filmscenene ikke fant sted i virkeligheten den gangen i 1943. Baalsrud ble jo ikke jaktet på fordi tyskerne trodde at han døde da «Brattholm» ble sprengt i Toftefjord. Det var heller ingen vakttårn på riksgrensen! Det mest sannferdige om flukten til Jan Baalsrud kan ses i den fine dokumentaren fra 2013; «I Jan Baalsruds fotspor». Jeg har selv vært i kontakt med en av de to karene som gikk samme ruter som Baalsrud: Rune Gjeldnes: «Hei Bjørn Henning! ?
    Takk for komplimenter, og vi var heldige som har fått gått hele ruten…..og under sikre former. Jeg har heller ikke sett «Den 12. mann», men min kollega har. Og har forstått att det er veldig fokus på at tyskerne forfulgte ham….noe de ikke gjorde. Eneste unnskyldning for det er vel at det er spillefilm og ikke dokumentar, men det ødelegger jo historiske fakta for nye generasjoner som vokser opp og ser på, og tro på. Jeg må nok se den selv men vet ikke om jeg gleder meg ? Ronny og jeg er selv veldig irritert over fakta feil om oppdraget på vår Baalsrud serie. Det var ikke Bardufoss flyplass og sjøfly som var målet som det blir sagt. Forøvrig var vi på nippe til å skrive en bok om kontroversene i Baalsrudhistorien, men ble ikke noe av. Uansett ble jeg mer imponert over at han overlevde på mirakuløst vis:-) Det kommer en ny serie på NRK 11 februar «Operasjon Muskedunder» som vi er glade for å løfte fram i lyset.

    Følg med! Hilsen Rune» Her er nettadressen til den fine dokumentarer til Rune og Ronny: https://tv.nrk.no/serie/i-jan-baalsruds-fotspor/DKRO51002412/sesong-1/episode-1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.