Dagens Quiz: Hvor mange Bjørnøyabeboere trengs for å vaske vinduer på Bjørnøya?

Vel, dette kunne vært en morsom quiz på lik linje hvor mange av en bestemt nasjonalitet eller yrkesgruppe som trengs for å skru i ei lyspære, men for ikke å fornærme noen ved å være politisk ukorrekt så fraholder vi oss fra det. Men svaret er uansett 9 personer. Det vil si alle tobente beboere på Bjørnøya.

Morten vasker vinduer. Foto: André Gunnar Røsberg

 

 

 

 

 

 

 

Når det ble et kraftig lavtrykk på vestsiden av fastlands-Norge, drev dette varm luft opp hit til den vakre øya. Dette medførte at snøen smeltet og det var mulig å trene på å legge ut vannslanger for brannslukning. I samme slengen benyttet vi anledning til å spyle isen på gårdsplassen for hundeskit samt spyle vinduene på stasjonsbygningen. Mye uvær fra nord og nordvest har medført til et saltlag på vinduene. Det var godt å få fjernet dette. 

Skiføret forsvant med mildværet, så nå er det apostlenes hester som benyttes. Og med lysets retur etter mørketida så kan en få flotte opplevelser i naturen her på øya.

Foto: André Gunnar Røsberg

Foto: André Gunnar Røsberg

Foto: André Gunnar Røsberg

Foto: André Gunnar Røsberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selv om vinden nå kommer fra sør, skaper det store dønninger som dreier inn fra nordvestsiden av øya og slår inn på Nordhamna spesielt og skaper store bølger. Det hadde vært flotte surfeforhold for dem som liker slikt (nevner tidligere beboere på øya: Kari, Kristine og Wegge-brødrene).

Foto: B.O.Finseth

Foto: B.O.Finseth

Laban koser seg med plastflaske funnet på stranda. Foto: B.O.Finseth

Foto: B.O.Finseth

Foto: B.O.Finseth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bølger tatt opp på film og lagt ut på You-Tube:

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.