Trening på å være trygg på Bjørnøya

I dag er det ei uke siden vi kom opp til denne vakre øya, selv om vi ikke får se så mye av den ennå da. Mye skal gjøres når en tar over en slik meteorologisk stasjon. Blant annet må vi være sikre på å håndtere ulike krisesituasjoner. Førstehjelp har vi trent på før vi dro opp og i går trente vi på å håndtere brannsituasjoner på stasjonen.

I og med at vi er på ei øy langt oppe i Barentshavet, er ikke iskanten så veldig langt unna og det kan dukke opp en isbjørn eller flere. Derfor må vi trene på og bli sikre på hvordan vi skal håndtere slike situasjoner. På fastlandet fikk vi god informasjon om hvordan isbjørn oppfører seg og hvordan vi skal gå fram i tilfelle vi skulle møte på en isbjørn. Her på øya har vi i dag trent på å skremme isbjørn med ulike skremmemidler. Blant annet må vi kunne håndtere ei rifle i tilfelle vi må forsvare oss.

Morten, André og Ted ser på at Mats lader signalpistolen.

Morten, André og Ted ser på at Mats lader signalpistolen.

Nina legger an på blinken og blir foreviget av André

Nina legger an på blinken og blir foreviget av André

Bjørn Ove legger an.... - på blinken

Bjørn Ove legger an…. – på blinken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 
 

 

 

 

Noen er godt vant med skytevåpen, noen har vært gjennom dette flere ganger, mens andre er helt ny på dette. Derfor var det godt å ha en erfaren ishavsfarer som Ted til å gjennomføre skytetreningen med oss.

En tanke om “Trening på å være trygg på Bjørnøya

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.